Τοράρινσον: “Ο ΟΦΗ δεν έχει πιάσει το 100% των δυνατοτήτων του"

Ο Γκούντμουντουρ Τοράρινσον αναφέρθηκε στην πορεία του ΟΦΗ τη φετινή περίοδο τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της, σε μια συνέντευξη απολογιστικού χαρακτήρα. 

Τοράρινσον: “Ο ΟΦΗ δεν έχει πιάσει το 100% των δυνατοτήτων του"

Ο Ισλανδός ακραίος αμυντικός του ΟΦΗ, Γκούντμουντουρ Τοράρινσον παραχώρησε συνέντευξη στο Crete2day και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας την φετινή περίοδο τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της, σε μια συνέντευξη απολογιστικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Για την φετινή πορεία της ομάδας:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ήταν πολύ καλύτερο. Σε αυτό πρέπει να βασιστούμε την επόμενη χρονιά, ώστε να μπει η ομάδα στις καλύτερες έξι της διοργάνωσης. Υπάρχει το υλικό, έχουμε μια δυνατή ομάδα, και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για να γίνει αυτό»

-Για το τι λείπει από τον ΟΦΗ για να κάνει το παραπάνω βήμα:

«Το πρώτο κομμάτι έχει να κάνει με την προετοιμασία. Να έχουμε μια καλή προετοιμασία, και να είμαστε όλοι μαζί. Ήρθα αργά όπως και πολλοί άλλοι παίκτες. Μας λείπουν μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν ειδικά όταν παίζεις απέναντι σε ομάδες του επιπέδου που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα»

-Για το αν η ομάδα έχει φτάσει το «μάξιμουμ» της απόδοσης της:

«Η ομάδα δεν έχει φτάσει το 100% των δυνατοτήτων της. Διαθέτει ένα ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Η χρονιά δεν άρχισε καλά, όμως αυτό άλλαξε όπως δείχνουν τα αποτελέσματα. Τώρα είμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση»

-Για το στοιχείο που έλλειψε περισσότερο από τον ΟΦΗ για να έχει μια καλύτερη πορεία:

«Αυτό που μας έλλειψε στην αρχή ήταν η «χημεία». Σίγουρα χρειαζόταν και περισσότερη σκληρή δουλειά από όλους. Αυτό όμως διορθώθηκε στη συνέχεια»

-Για τον λόγο που η ομάδα δεν τα πήγε καλά εντός έδρας:

«Οι αντίπαλοι μας γνωρίζουν ότι είμαστε καλοί, για αυτό επιλέγουν να παίξουν κλειστά. Είναι δύσκολο για μας να βρούμε χώρους και ανοίγματα, όμως κι αυτό είναι κάτι που έχει δουλευτεί και έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Στο ποδόσφαιρο έχουν σημασία οι μικρές λεπτομέρειες. Τόσο εγώ, όσο και η ομάδα προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, δουλεύοντας σκληρά, είτε παίζουμε εντός, είτε παίζουμε εκτός έδρας».

-Για το πώς κύλησε η χρονιά για τον ίδιο:

«Ήταν μια καλή χρονιά. Γνωρίζω τις δυνατότητες μου. Βοηθήθηκα πολύ από τον καινούριο προπονητή. Είχαμε καλύτερη επικοινωνία.

Όταν μια ομάδα πάει καλά, αυτό βοηθάει κάθε ποδοσφαιριστή να έχει καλύτερη απόδοση»

-Η γνώμη του για τον Νταμπράουσκας:

«Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Είναι πολύ καλός στις προπονήσεις, και στην επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές. Προσπαθεί συνεχώς να βοηθάει εμάς και να εξελίσσει την ομάδα»

-Για την εμπειρία του στην Ελλάδα:

«Είναι πολύ όμορφη εμπειρία να παίζω στην Ελλάδα και να ζω στην Κρήτη. Σίγουρα βοηθάει και ο καιρός. Έχω αγωνιστεί σε ομάδες της Σκανδιναβίας και το ΜLS. Πολλά πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που είχα συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι ότι για πρώτη φορά βρίσκομαι σε μια χώρα που δεν μιλάω τη γλώσσα. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο προσαρμογής.

Αρέσει και στην οικογένεια μου πολύ εδώ. Θέλω να βοηθήσω ακόμα περισσότερο τον ΟΦΗ, ώστε την επόμενη χρονιά να βρεθεί στις έξι κορυφαίες ομάδες»

-Για την Κρήτη:

«Είναι υπέροχη. Με την οικογένεια μου απολαμβάνουμε κάθε μέρα που περνάει. Έχω πάρει τη σωστή απόφαση να βρίσκομαι εδώ. Το μόνο που με «ενοχλεί» είναι ότι η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων της, όμως αυτό είναι κάτι που θα συμβεί στο μέλλον»

-Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Η ποιότητα είναι υψηλή, όμως υπάρχει ένα «χάσμα» ανάμεσα στις δυνατές και τις αδύναμες ομάδες. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει στα πρωταθλήματα που είχα αγωνιστεί στο παρελθόν. Για αυτό είναι σημαντική και η πιο μικρή λεπτομέρεια για να μπορέσεις να ανταγωνιστείς τέτοιες ομάδες»

-Για το αν ο ΟΦΗ έχει χαλαρώσει στα play – out καθώς έχει κερδίσει την παραμονή του:

«Είναι κάτι που συζητάμε, το ότι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Φυσικά είναι διαφορετικά όταν αγωνίζεσαι για κάτι μεγάλο. Το κίνητρο γίνεται μεγαλύτερο»

-Για το αν η βαθμολογία αποδίδει δικαιοσύνη;

«Η βαθμολογία δεν λέει ποτέ ψέματα»

-Για την πιο δύσκολη στιγμή της χρονιάς:

«Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή που θυμάμαι. Γενικά ήταν το ξεκίνημα της περιόδου Τα πρώτα παιχνίδια, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση»

-Για τις ευχάριστες στιγμές:

«Υπάρχουν πολλές ευχάριστες στιγμές για εμένα. Τους τελευταίους μήνες η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σκοράρει αρκετά σε όλο και περισσότερα παιχνίδια. Για μένα το πρώτο και το δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος είναι σαν δύο ξεχωριστές αγωνιστικές περίοδοι»

-Για την πρόσφατη κλήση του στην Εθνική Ισλανδίας:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος για την κλήση μου στην Εθνική ομάδα της χώρας μου. Ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια στην προκριματική φάση. Η Εθνική Ισλανδίας έχει μια πολύ καλή πορεία τα τελευταία χρόνια και στόχος είναι να υπάρχει συνέχεια. Φυσικά και εγώ θέλω να συμβάλλω σε αυτό»

-Για τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του:

«Όταν κατέκτησα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη Νορβηγία, και στο ΜLS. Αυτές είναι οι στιγμές που θυμάσαι. Όταν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, και κοιτάξω πίσω σίγουρα δεν θα ξεχάσω τις στιγμές που σήκωσα ένα τρόπαιο»

-Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα

«Νομίζω ότι η ΑΕΚ θα το κατακτήσει. Έχει πολύ δυνατή ομάδα. Ήταν η καλύτερη που αντιμετωπίσαμε φέτος»