Ο «Ζορμπάς» έρχεται, θα γίνουν ματς το Σαββατοκύριακο; Δείτε τι καιρό θα κάνει σε κάθε γήπεδο

Ο κυκλώνας που απειλεί τη Super League και οι προβλέψεις για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Ο «Ζορμπάς» έρχεται, θα γίνουν ματς το Σαββατοκύριακο; Δείτε τι καιρό θα κάνει σε κάθε γήπεδο

Πρόκειται για ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο. Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», ο οποίος είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή, είναι πιθανό το Σαββατοκύριακο να επηρεάσει και άλλες περιοχές της χώρας.

Οι κυκλώνες τέτοιου τύπου, ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes) και εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου φαινομένου είναι ότι θυμίζει τροπική καταιγίδα και χαρακτηρίζεται από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Χαρακτηριστικό του είναι επίσης η δύσκολη προγνωσιμότητα. Κινούνται συνήθως από τη δύση προς την ανατολή αλλά έχει συμβεί και το αντίθετο.

Ο «Ζορμπάς» φέρνει σίγουρα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία μπορεί να απειλήσουν ακόμα και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, εν προκειμένω αυτούς της Super League το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ας ρίξουμε μια ματιά στην πρόβλεψη -σύμφωνα με το meteo.gr- για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε κάθε γήπεδο που θα διεξαχθούν ματς για την 5η αγωνιστική, την ώρα που είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες. Με τις μέχρι τώρα προβλέψεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε κανένα γήπεδο.

Α.Ε.Λ.-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (AEL FC ARENA) - Σάββατο, 18:15

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ) - Σάββατο, 19:00

Ο.Φ.Η.-A.E.K. ("ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ") - Σάββατο, 20:30

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ("ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ") - Κυριακή, 16:00

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) - Κυριακή, 18:15

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. ("ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ"), Κυριακή, 19:00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο.Κ. (ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"), Κυριακή, 20:30

ΛΑΜΙΑ-Α.Ο. ΞΑΝΘΗ (Δ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ), Δευτέρα, 19:00