Ντέμης Νικολαΐδης: «Εγώ είδα πέναλτι» (vid)

Ο Ντέμης Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη διαιτησία του Μάσα στον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Ντέμης Νικολαΐδης: «Εγώ είδα πέναλτι» (vid)

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, σχολίασε την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού προς τον διαιτητή Μάσα και τα όσα συνέβησαν στο ματς της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Θέλουμε όλοι elite διαιτητές. Ήρθαν να παίξουν elite διαιτητές. Τους αντιμετωπίζω πολύ θετικά. Εάν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με καχυποψία ακόμα κι αυτούς, τελείωσε. Δεν φέρνουμε elite από προηγμένα πρωταθλήματα για να μην κάνουν λάθη, θα κάνουν. Τους φέρνουμε γιατί έχουμε μια σιγουριά ότι και να τα κάνουν, δεν είναι επηρεασμένοι από άλλους. Πρέπει να το έχουμε στο κεφάλι μας αυτό. Να τους κρίνουμε εάν κάνουν λάθη, αλλά μέχρι εκεί. Η αντιμετώπιση του Ολυμπιακού προς αυτή τη διαιτησία ήταν λες και ήταν στημένος. Εάν ήταν στημένος ακόμα κι αυτός από ένα προηγμένο πρωτάθλημα, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Και νομίζω ότι είναι λάθος όταν προσπαθούμε να σκεφτόμαστε “δεν τα πάμε καλά και τα ρίχνουμε σε διαιτητές, προπονητές”», είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή Monday FC των καναλιών Novasports.

«Βάλαμε εδώ στο στούντιο πέντε φάσεις και ο καθένας είχε τη δική του άποψη. Ήταν υποκειμενικό. Εγώ είδα πέναλτι αφού βρήκε το γόνατο του Βίντα (σ.σ. στη φάση για το 1-2). Τώρα να καθόμαστε να λέμε πέφτει από αυτό, δεν πέφτει… Στη φάση με Άμραμπατ και Ρέαμπτσιουκ. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι φάουλ. Με το που ακουμπάει ο Άμραμπατ τον Ρέαμπτσιουκ πάει να πέσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρήκε κάποια αντίσταση (ο Άμραμπατ). Άρα είχε αρχίσει να πέφτει ο Ρέαμπτσιουκ. Είναι υποκειμενικό. Εγώ είδα έναν διαιτητή που άφησε το αθλητικό παιχνίδι. Και επειδή η ΑΕΚ είναι αθλητική ομάδα, αυτό τη βόλεψε. Μου κάνει περίεργο να ήρθε ένας elite διαιτητής με σκοπό. Έχει και καριέρα. Πρέπει να προστατέψουμε το προϊόν», τόνισε για τις αποφάσεις του Μάσα.



Για το αγωνιστικό κομμάτι επισήμανε: «Η ΑΕΚ έπαιξε 30 λεπτά στο α’ ημίχρονο εντυπωσιακά. Μετά υπήρχαν 15 λεπτά, τα οποία ίσως επειδή η ΑΕΚ είχε να παίξει με τόση ένταση αρκετό καιρό, έκοψε λίγο τον ρυθμό της. Ο Ολυμπιακός μπήκε, προσπάθησε ατομικά με ψυχή να κάνει κάτι. Το έκανε στο διάστημα 45′-60′ και η ΑΕΚ έπαιξε ξανά καλά, όχι όπως στο πρώτο μισάωρο και κυριάρχησε. Από το 1′ έως το 30′ και από το 60’έωβς το 90′ η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική».