Ολυμπιακός: Βάσει φ.α. δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Τι αναφέρει ο κανονισμός περί αφαίρεσης βαθμών και κατά πόσο το φύλλο αγώνα του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3 μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Βάσει φ.α. δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Ο Νταβίντε Μάσα στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3 έγραψε ότι «καθώς εισερχόμουν στη φυσούνα στην οποία υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, αισθάνθηκα χτύπημα στα γεννητικά όργανα χωρίς να αναγνωρίσω από ποιον».

Τί λέει ο κανονισμός σχετικά με το θέμα της αφαίρεσης βαθμών; Υπάρχει τελικά πιθανότητα να τιμωρηθεί αυστηρά (εκτός φυσικά από ποινή έδρας που μπορεί να θεωρηθεί και δεδομένη) και να του αφαιρούνται ακόμη και βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα;

Ερμηνεύοντας τον κανονισμό λοιπόν, δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Με καμία αφαίρεση βαθμών δεν κινδυνεύει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει γράψει ο Μάσα.

Στον νέο πειθαρχικό κώδικα δεν προβλέπεται στο άρθρο περί βίας τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι τιμωρίες που μπορεί να δεχτεί είναι το κεκλεισμένων των θυρών για κάποιες αγωνιστικές, η διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο ή ως εξοντωτική τιμωρία ο... υποβιβασμός!

Βάσει λοιπόν όσων έχει σημειώσει ο Ιταλός διαιτητής στο φύλλο αγώνα, κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο και τιμωρία της έδρας του. Δεν υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο διεξαγωγής π.χ. του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε ουδέτερο γήπεδο, ούτε φυσικά και... υποβιβασμός, αφού για να συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε υπήρχε σοβαρός τραυματισμός, κάτι το οποίο δεν δήλωσε ο Μάσα.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι να τιμωρηθεί με 2 έως 4 αγωνιστικές. Άρα υπάρχει ο κίνδυνος να παίξει με άδειες εξέδρες ακόμη και στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, πλην φυσικά του φετινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.