Ολυμπιακός: Τα λάθη επιτρέπονται, η συγκάλυψη τους απαγορεύεται

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει μία καταστροφική σεζόν, όμως το ζητούμενο είναι να μη χάσει την επόμενη και να μάθει από τα λάθη που έκανε φέτος.

Ολυμπιακός: Τα λάθη επιτρέπονται, η συγκάλυψη τους απαγορεύεται

Θα ξεκινήσουμε με το δεδομένο και αυτό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει κάθε δίκιο να φωνάζει για τη διαιτησία του Ιταλού Μάσα. Είναι ένα ματς που ο elite ρέφερι και ο συμπατριώτης του από το VAR που δεν ήταν elite έκαναν σοβαρά λάθη.

Η διαιτησία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έπαιξε τον ρόλο της και ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα από εδώ και στο εξής, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν θα πρέπει να επηρεάσει την επόμενη ημέρα.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος του αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους» και σωστά ο Ολυμπιακός φωνάζει γιατί και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να επισημάνει τα λάθη που έγιναν και τα οποία τον αδίκησαν κατάφωρα.

Η άλλη όψη, όμως είναι να μπορέσει να δει και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό ήταν καταστροφική και φαινόταν από το καλοκαίρι. Όσο κι αν δεν ήθελαν να το δουν κάποιοι, όσο κι αν προσπάθησαν να το κρύψουν κάτω από το χαλάκι ήταν μία χρονιά προβληματική που οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στην έκρηξη.

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες είχαν μεγάλη διαφορά στο γήπεδο ανεξάρτητα από το τι συνέβη. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έχει κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο και δικαίως πήγε στα αποδυτήρια και ήταν μπροστά στο σκορ.

Εκείνο που έχει σημασία για τους «ερυθρόλευκους» από εδώ και στο εξής είναι να βρουν τη ψυχραιμία και να χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν. Τα λάθη επιτρέπονται και όλοι όσοι δουλεύουν κάνει λάθη. Εκείνο που απαγορεύεται είναι η συγκάλυψη τους και το να βρίσκουμε άλλοθι.

Στον Πειραιά γνωρίζουν τα λάθη που έκαναν στην αρχή και που έκαναν στη συνέχεια. Εκείνοι όμως έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι και αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται γενναίες αποφάσεις και εκκαθαρίσεις που δεν θα αφορούν μόνο σε ποδοσφαιριστές. Στον Ολυμπιακό πρέπει να επιστρέψει η ποδοσφαιρική λογική και αν γίνει αυτό δεν έχει να φοβηθεί κανέναν Μάσα, διότι ακόμα και φέτος που ωρύεται για τη διαιτησία έχει χάσει μέσα από τα χέρια του παιχνίδια που έμοιαζαν δικά του όπως αυτό με τον Βόλο, εκείνο με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και στο Καραϊσκάκη.