Λουτσέσκου: «Υπάρχει μεγαλύτερη προστασία στις ομάδες της Αθήνας»

Με τη διαιτησία τα έβαλε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Λουτσέσκου: «Υπάρχει μεγαλύτερη προστασία στις ομάδες της Αθήνας»

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ρουμάνος τεχνικός, Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στη διαιτησία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Λουτσέσκου:

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ και αν αυτό είναι το εύκολο γκολ που έχει ξαναπεί: «Μετά από τον τελικό κυπέλλου είχα πει ότι έγιναν τα πάντα για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, αυτό γίνεται φέτος για να κερδίσει τον τίτλο. Λαμβάνοντας υπόψιν το σημερινό παιχνίδι προήλθε μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ και το γκολ του Μπερνάρ ήταν ενέργειες που έκαναν τη διαφορά διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αυτό. Ήταν τυχερός ο Παναθηναϊκός, έχει καλή νοοτροπία, όταν προστατεύεσαι έχεις παραπάνω αυτοπεποίθηση στον τρόπο παιχνιδιού σε αντίθεση με μας που δεχόμαστε επίθεση από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τη διαιτησία, εμείς προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες με διαφορετικές πιθανότητες στο μέρος του Παναθηναϊκού, δεν σκοράραμε και δεν διαχειριστήκαμε καταστάσεις για να σκοράρουμε. Αυτό μας κόστισε όπως και στο παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ στην έδρα μας».

Για τις λεπτομέρειες εναντίον του ΠΑΟΚ και αν αυτές οι ομάδες που τις παίρνουν είναι πιο έτοιμες: «Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτό το κομμάτι, είναι μία κατάσταση που απαιτεί μεγαλύτερη κουβέντα αλλά με προκαλείτε να μιλήσω. Υπάρχει μεγαλύτερη προστασία στις ομάδες της Αθήνας, όχι τόσο στα ντέρμπι όσο στα άλλα παιχνίδια. Θα ήθελα πολύ να έχω διαιτησία εκτός έδρας σε ντέρμπι όπως ο Παναθηναϊκός σήμερα. Σου δίνει διαφορετική αυτοπεποίθηση όταν προστατεύεσαι από κίτρινες κάρτες ή μαρκαρίσματα. Έχουμε την έλλειψη της ωριμότητας σαν γκρουπ, αυτό δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, αυτά είναι απόρροια πολλών πραγμάτων. Δημιουργείται ένα μεγάλο κενό από αυτές τις καταστάσεις μεταξύ των ομάδων της Αθήνας και εμάς, αν κάνεις λάθος θα το πληρώσεις. Σήμερα είδαμε φάση που ακυρώθηκε για έναν ώμο οφσάιντ, δεν θα πω αν είναι ή δεν είναι, μπορούμε στην ίδια λογική να πούμε ότι τρεις παίκτες του Αστέρα ήταν οφ σάιντ, δεχθήκαμε γκολ και μας κόστισε δύο βαθμούς, στα Γιάννενα δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ μας, μιλάμε για 4 βαθμούς. Με την ΑΕΚ είχαμε πίεση ότι οποιοδήποτε λάθος θα μας κοστίσει να βρεθούμε εκτός από τη διεκδίκηση κάτι μεγαλύτερου. Αυτή είναι η κατάσταση, προσπάθησα να την περιγράψω όσο πιο σύντομα γίνεται, η διαφορά του να έχεις μία πιο έτοιμη ομάδα και ώριμη για πρωταθλητισμό».

Για τον διαφορετικό παρτενέρ του Αουγκούστο σε τέταρτο σερί παιχνίδι: «Έχουμε τρεις παίκτες σε αυτή τη θέση, πρέπει να υπάρχει ροτέισον, σταθερά είναι ο Αουγκούστο και θα ξεκουραστεί αν χρειαστεί. Ο Ντάντας δεν έκανε κακό παιχνίδι αλλά είναι φυσιολογικό να πέσουν οι δυνάμεις του, είχε και κίτρινη κάρτα, δεν θέλαμε να δεχθεί κόκκινη σε κάποιο καθυστερημένο μαρκάρισμα. Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε έχοντας το απόλυτο κίνητρο βαθμολογικής θέσης και τη θέληση να πάρει τη νίκη, καταφέραμε να τον φέρουμε χαμηλά, η είσοδος του Σβαμπ ήταν επιδραστική. Θα ήταν ενδεχομένως τελείως διαφορετικό αν χρησιμοποιούνταν από την αρχή».

Για την αναγνώριση της προσπάθειας από τον κόσμο παρά την ήττα στο ντέρμπι: «Σίγουρα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, μία αναγνώριση ότι δεν λείπει το κίνητρο και πως δεν έχουμε εγκαταλείψει. Δουλεύουμε με κίνητρο γι' αυτά τα παιχνίδια, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν αυτοπεποίθηση, θα μπουν ίσως... και κάτω από το χορτάρι για να κερδίσουν μπάλες. Φάνηκε και σήμερα ότι δεν μας λείπει το κίνητρο, η ΑΕΚ άλλαξε ριζικά την εικόνα τις στα προηγούμενα χρόνια βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Μετά το παιχνίδι που χάσαμε στην Τούμπα είπα ότι ήταν το ευκολότερο παιχνίδι για να τους κερδίσουμε, παρόλα αυτά χάσαμε 1-0. Είμαστε στεναχωρημένοι, δεν μπορώ να μένω εδώ, θέλω να βγω και να περπατήσω 100 χιλιόμετρα για να μην σκέφτομαι ότι χάσαμε παιχνίδια με τον τρόπο που τα έχουμε χάσει».

Για το αν συμφωνεί πως το δεύτερο ημίχρονο ήταν το καλύτερο του πρωταθλήματος και αν αυτό δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια: «Αντιμετωπίσαμε μία καλή ομάδα σήμερα, το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακό, είχαμε τις δυνατότητες και ευκαιρίες που δεν ερμηνεύσαμε με σωστό τρόπο όπως με τους Αουγκούστο, Κωνσταντέλια, Τάισον και Ολιβέιρα. Δεν τις αξιολογήσαμε σωστά, θυμάμαι τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε διαφορετική τη φάση του γκολ που δεχθήκαμε. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν πρέπει να μας λείψει το κίνητρο, έχουμε τον τελικό κυπέλλου και δουλεύουμε για να τον κερδίσουμε».

Για τον Στέφανο Τζίμα και για το γεγονός πως δεν χρησιμοποιείται παραπάνω: «Δεν είναι η στιγμή του, είναι μία διαφορετική κατάσταση, με τον Ιωνικό μπήκε στο 5-0 με παίκτη λιγότερο του αντιπάλου, οι μονομαχίες είναι διαφορετικές. Ελοχεύει ένας κίνδυνος σε ματς όπως με τον Παναθηναϊκό, θα έρθει η ώρα του Τζίμα. Βλέπουμε τον Κωνσταντέλια που είναι διαφορετικός όσον αφορά την παρουσία του σε σχέση με το πώς ξεκίνησε, θέλει να πάρει περισσότερη ευθύνη, ο Κουλιεράκης μετά από τόσες παρουσίες είναι φυσιολογικό να κάνει πτώση στην απόδοσή του, όταν είναι η ώρα του ν' αγωνιστεί θα γίνει. Αφήστε μας να κάνουμε αυτό που ξέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε»