ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός 1-2: Βρήκε... χρυσάφι στον Λευκό Πύργο!

Ο Παναθηναϊκός πήρε «χρυσό διπλό» μέσα στη Θεσσαλονίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είχε 17 λεπτά καθυστερήσεις. Τη νίκη έδωσε ο Ιωαννίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 91'

ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός 1-2: Βρήκε... χρυσάφι στον Λευκό Πύργο!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 επί του ΠΑΟΚ μέσα στη Θεσσαλονίκη σε ένα ματς που κρίθηκε λίγο πριν το τέλος με τον Φώτη Ιωαννίδη να ευστοχεί σε πέναλτι.

Με τη νίκη τους αυτή οι «πράσινοι» παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον ελπίζουν πως θα μπουν στην τελική ευθεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένη την υπεροχή κατά διαστήματα με τους γηπεδούχους να είναι πιο… ζωηροί και με τον Τάισον να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην δεξιά πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στον Μπρινιόλι.

Ο Σπόραρ έχασε με σπάνια ευκαιρία στο 11’ όμως και λίγο αργότερα ο Ζίβκοβιτς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, που είχαν και δοκάρι με τον Αουγκούστο στο 43’.

Νωρίτερα όμως οι «πράσινοι» είχαν φροντίσει με το δυνατό σουτ του Μπερνάρ μέσα από την μεγάλη περιοχή να ανοίξουν το σκορ στο 38’.

Στο β’ μέρος οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την πίεσή τους προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο οποίος άφησε χώρο στον αντίπαλό του.

Ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο των Ελ Καντουρί και Τόμας, αλλά κυρίως με την έξοδο του Ράφα Σοάρες στο 73’. Ο Ζίβκοβιτς πήγε να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας μπροστά τον Τάισον και ο Ελ Καντουρί στη θέση του κεντρικού χαφ.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο85’ με τον Αουγκούστο που σούταρε δυνατά μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά στο 91’ οι «πράσινοι» βρήκαν πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα με πέναλτι.

Ο Ιωαννίδης το κέρδισε από τον σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος πάτησε τον αντίπαλό του στη μεγάλη περιοχή και ο διεθνής φορ του «τριφυλλιού» έκανε το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε με «νύχια και με δόντια» να ανατρέψει την κατάσταση, πίεσε όσο δεν πήγαινε άλλο την άμυνα του Παναθηναϊκού που είχε οπισθοχωρήσει και έδιωχνε απλώς τη μπάλα με τον διαιτητή να κρατά 17 (!) λεπτά καθυστερήσεις.

Αυτές «κύλησαν» με απίστευτη ένταση, απανωτές φάσεις από τα «γεμίσματα» των παικτών του Λουτσέσκου, που ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι το ουσιαστικό.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Σκόρερς: Αουγκούστο (85’) - Μπερνάρ (38’), Ιωαννίδης (91’)

Κίτρινες: Ντάντας (55’), Κάργας (60’), Ελ Καντουρί (93’), Tάισον (93’), Αουγκούστο (101’) -Σάντσες (45+1’), Κουρμπέλης (47’), Βέρμπιτς (81’) Κλεϊνχέισλερ (93’), Σένκεφελντ (95’), Μάγκνουσον (96’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Λύρατζης (46’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ρ. Σοάρες (73’ Ελ Καντουρί) - Ντάντας (68’ Σβαμπ), Αουγκούστο- Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83’ Μπίσεσβαρ) – Ολιβέιρα (73’ Μπράντον Τόμας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι-Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ-Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (81’ Κλεϊνχέισλερ) - Παλάσιος (59’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (81’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (70’ Ιωαννίδης)