Ολυμπιακός: Στο κυνήγι του γρήγορου 1-0 με τα τρία «δεκάρια» κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Ζοσέ Ανιγκό θέλει να ανοίξει ο Ολυμπιακός το σκορ κόντρα στην ΑΕΚ (23/4, 21.00) και για αυτό το λόγο επιστρατεύει - με λίγο ρίσκο - τους Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπιέλ από την αρχή. 

Ολυμπιακός: Στο κυνήγι του γρήγορου 1-0 με τα τρία «δεκάρια» κόντρα στην ΑΕΚ

H φετινή ΑΕΚ έχει δείξει ότι όταν βλέπει τον αντίπαλο να ανοίγει το σκορ, τότε με εξαίρεση το ματς της Νίκαιας με τον Ιωνικό, τα βρίσκει μπαστούνια και συνήθως γνωρίζει την ήττα.

Το έζησε στο... πετσί της στα Γιάννενα, το έζησε στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, το έζησε με τον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια στο πρωτάθλημα, το έζησε ξανά με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο.

Για τους «ερυθρόλευκους» η νίκη στην αναμέτρηση της Κυριακής (23/4, 21.00) είναι μονόδρομος. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα πρέπει ο Ολυμπιακός να το κερδίσει για να έχει τύχη ως προς το κυνήγι μίας από τις πρώτες δύο θέσεις του πρωταθλήματος.

Ο Ζοσέ Ανιγκό λοιπόν θα πάρει κάποια ρίσκα, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, ως προς την ενδεκάδα. Θα τα πάρει, όμως, έχοντας ως στόχο να ανοίξει ο Ολυμπιακός το σκορ. Εξ ου και η διαφαινόμενη επιλογή των τριών «δεκαριών στην ενδεκάδα να πλαισιώνουν τον Μπακαμπού στην επίθεση. Και Βαλμπουενά, και Φορτούνη, και Μπιέλ δείχνει να ετοιμάζει ο Γάλλος τεχνικός, με σκοπό να βρει ένα γκολ στα πρώτα 25-30 λεπτά.

Βέβαια, κάτι θα κερδίσει και κάτι θα χάσει με την συγκεκριμένη επιλογή προσώπων. Ναι μεν θα είναι δημιουργικός ο Ολυμπιακός, αλλά ανασταλτικά δεν θα είναι τόσο ασφαλής και οι Εμβιλά - Χουάνγκ ίσως χρειαστεί να καταναλώσουν περισσότερη ενέργεια για να καλύπτουν χώρους.

Όπως και να ‘χει, ο Ανιγκό φέρεται να ετοιμάζει μία ενδεκάδα με Πασχαλάκη, Ροντινέι, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Φορτούνη, Μπιέλ και Μπακαμπού. Θα γίνει άλλη μία δοκιμή και το πρωί της Κυριακής (23/4).