Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για τον αποκλεισμό του ΣΠΟΡ FM από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Ο ΠΣΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων του ΣΠΟΡ FM στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας. 

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για τον αποκλεισμό του ΣΠΟΡ FM από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Με αφορμή την απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ να σηκώσει «απαγορευτικό» στην είσοδο των δημοσιογράφων του ΣΠΟΡ FM στα εντός έδρας παιχνίδια της στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο ΠΣΑΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή την τελευταία ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και άλλων ΠΑΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) επανέρχεται για να υπενθυμίσει ότι η απαγόρευση εισόδου των μελών του Συνδέσμου στα γήπεδα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Τονίζουμε στα ΜΕΛΗ μας πως ΚΑΜΙΑ ΠΑΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ, με την επίδειξη της ταυτότητας του Συνδέσμου του τρέχοντος έτους.

Διευκρινίζουμε ότι ο νόμος εξασφαλίζει την είσοδο των μελών του ΠΣΑΤ στα γήπεδα ως φυσικών προσώπων και δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα που τυχόν προκύπτουν για τη μετάδοση εικόνας και ήχου.

Η ταυτότητα μέλους του ΠΣΑΤ είναι αναγνωριστική της ιδιότητας του μέλους του ΠΣΑΤ και παρέχει στον κάτοχό της την προστασία και τα προνόμια που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Οι πολιτικές, αστυνομικές και αθλητικές αρχές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να διευκολύνουν την απρόσκοπτη δημοσιογραφική εργασία στον κάτοχο της ταυτότητας μέλους του ΠΣΑΤ.

Σύμφωνα με τον Νόμο 2725/99 άρθρα 54 και 134 «δικαίωμα ελευθέρας εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν οι αθλητικοί συντάκτες-μέλη του ΠΣΑΤ, οι οποίοι εισέρχονται με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας που εκδίδει ο ΠΣΑΤ».

Καλούμε τα μέλη μας να μας καταγγείλουν τις περιπτώσεις που δεν τους επετράπη η είσοδός τους στο γήπεδο και φυσικά να επικαλούνται τον ως άνω Νόμο.

Σε περιπτώσεις παράβασης του νόμου 2725/99 και παρεμπόδισης εισόδου σε Μέλη του ΠΣΑΤ στα γήπεδα, εμείς, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, δηλώνουμε πως θ’ ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό.

Σχετικά με τη διαδικασία των διαπιστεύσεων που επικαλούνται ΠΑΕ και ΚΑΕ στα διάφορα γήπεδα, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ διευκρινίζει ότι είναι στις προθέσεις του να διευκολύνει τις ΠΑΕ και ΚΑΕ με την προϋπόθεση, όμως να ενημερώνεται εγκαίρως και να δίνει εγγράφως τη σχετική άδεια ο Σύνδεσμος».