Ποιο Ολυμπιακός - ΑΕΚ θα δούμε;

Η σεζόν 2022-23 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ο Ολυμπιακός έχει ήδη αντιμετωπίσει την ΑΕΚ τέσσερις φορές. Τέσσερα παιχνίδια για κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και Κύπελλο Ελλάδας παντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Ποιο Ολυμπιακός - ΑΕΚ θα δούμε;

Ειδικά τα δύο ματς στην «Αγια-Σοφιά» απείχαν μεταξύ τους όπως η νύχτα με τη μέρα. Τον Φεβρουάριο για το Κύπελλο οι γηπεδούχοι έκαναν πλάκα σκοράροντας στο ξεκίνημα αλλά και στα «χασομέρια», υποχρεώνοντας τον Σαμασέκου σε ένα αστείο αυτογκόλ και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την -πρόωρη- πρόκρισή τους στον τελικό. Αντίθετα, μόλις έναν μήνα αργότερα, για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κατέβηκε μαεστρικά στημένος από τον Μίτσελ και με παίκτες που έτρωγαν σίδερα «καθάρισε» εύκολα με 3-1. Αν μάλιστα δεν υπήρχε η θεόκουτη αποβολή του Μπιέλ στο 70', το σκορ θα πήγαινε πολύ ψηλότερα.

Στο Καραϊσκάκη οι διαφορές ήταν μικρότερες. Τόσο τον Νοέμβριο Π.Μ. (Προ Μουντιάλ) για το πρωτάθλημα όσο και πριν από λίγες μέρες για τον επαναληπτικό ημιτελικό ο πρωταθλητής είχε μια κάποια υπεροχή, πάλεψε κάτω από δύσκολες συνθήκες (τον Νοέμβριο ήταν παντελώς αμοντάριστος, τον Απρίλιο είχε στην πλάτη του το 0-3 της Νέας Φιλαδέλφειας), αλλά η ΑΕΚ πήρε με σχετική άνεση αυτό που ήθελε.

Με ποιον από τους παραπάνω τέσσερις αγώνες θα μοιάζει το αυριανό ματς; Θα έχουμε έναν «ερυθρόλευκο» θρίαμβο σαν το 3-1 του Μάρτη; Έναν «κιτρινόμαυρο» περίπατο σαν το 3-0 του Φλεβάρη; Ή μήπως η ομάδα του Αλμέιδα θα ξαναπάρει κουτσά στραβά αυτό που ψάχνει;

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός δείχνει να το έχει παρατήσει. Στον πάγκο του κάθεται ένας πρώην προπονητής που γνωρίζει πως, και πρωτάθλημα να πάρει, δύσκολα θα παραμείνει εκεί. Οι σούπερ σταρ Μαρσέλο και Χάμες, που αποκτήθηκαν στη λογική της «μεγάλης ανατροπής», αποτελούν παρελθόν, κάτι που ακούγεται πως θα συμβεί σύντομα και σε πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Η δε προπονητολογία για του χρόνου δίνει και παίρνει. Από την άλλη η ΑΕΚ βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα και φορτσάρει για να κατακτήσει το πρώτο της νταμπλ από την εποχή που ξεκίνησε το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι οιωνοί είναι σαφώς σε βάρος του Ολυμπιακού. Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που συμβαίνει αυτό. Και άλλες φορές ο ταλαιπωρημένος (με δική του κυρίως ευθύνη, βεβαίως βεβαίως) Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στο καναβάτσο και τον διαιτητή να μετράει αντίστροφα. Πάντα όμως, με κάποιον σχεδόν υπερφυσικό τρόπο, κατόρθωνε να σηκωθεί και να συνεχίσει τη μάχη. Θα τα καταφέρει άραγε μία ακόμη φορά;