Ολυμπιακός: Προετοιμασία μετ’ εμποδίων ενόψει ΑΕΚ - Δοκιμές του Ανιγκό

Η ίωση του Εμβιλά απασχολεί τον προπονητή, αλλά περιμένει ότι θα τον έχει διαθέσιμο * Φαίνεται πως θα κρατήσει Βαλμπουενά, Σισέ στην ενδεκάδα, ποιες θέσεις είναι ακόμα ανοιχτές αν δεν υπάρξουν απρόοπτα.

Ολυμπιακός: Προετοιμασία μετ’ εμποδίων ενόψει ΑΕΚ - Δοκιμές του Ανιγκό

Δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος με τον οποίο γίνεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για ένα τόσο μεγάλο ματς σαν κι αυτό με την ΑΕΚ, καθώς μπορεί να έχει επιστρέψει από την ίωση που τον ταλαιπώρησε (και έχασε τη ρεβάνς του Κυπέλλου) ο Ροντινέι, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με στομαχικές διαταραχές και γαστρεντερίτιδα.

Ένας εξ αυτών είναι ο Γιαν Εμβιλά που και χθες δεν ήταν σε καλή κατάσταση και προφυλάσσεται ώστε να μπει δυνατά στις προπονήσεις και να τεθεί στη διάθεση του Ανιγκό. Ο Γάλλος είναι άκρως απαραίτητος για ένα τόσο σπουδαίο ντέρμπι και εκτιμάται ότι τελικά θα καταφέρει να αγωνιστεί. Όμως πάντα τέτοιες περιπτώσεις προκαλούν ανησυχία, από τη στιγμή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να «κολλήσει» και κάποιος άλλος και να δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα. Ενοχλήσεις είχε και ο Γκάρι Ροντρίγκες. Και φυσικά έχει να κάνει και με την ταλαιπωρία που υφίσταται ο παίκτης, αλλά και την επίδραση χαμένων προπονήσεων ακόμη κι αν τελικά είναι έτοιμος.

Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με τον Παπέ Σισέ που νιώθει κάποιους πόνους κόπωσης καθώς είχε καιρό να αγωνιστεί και επέστρεψε με αρκετή συμμετοχή το τελευταίο διάστημα, αλλά και αυτός εκτιμάται ότι τελικά θα είναι έτοιμος. Και θα διεκδικήσει θέση δίπλα στον Μπα, μαζί τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόι που επίσης είναι υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες σκέψεις του Ανιγκό για την ενδεκάδα είναι να έχει μόνο μία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι του Κυπέλλου, δηλαδή να είναι ο Ροντινέι στη θέση του Ανδρούτσου. Να έχει δηλαδή δίδυμο στόπερ τους Μπα, Σισέ, αριστερό μπακ τον Ρέαμπτσιουκ, γκολκίπερ φυσικά τον Πασχαλάκη. Και στο κέντρο Εμβιλά, Χουάνγκ, να παραμείνει ο Βαλμπουενά, με Φορτούνη στο ένα άκρο, Μπιέλ στο άλλο και Μπακαμπού στην κορυφή. Όμως είναι υποψήφιοι οι δύο Έλληνες στόπερ, αλλά και ο Μασούρας για την επίθεση. Αν ο Βαλμπουενά αγωνιστεί τελικά από την αρχή θα είναι η πρώτη φορά φέτος που θα παίξει στην ενδεκάδα σε δύο αναμετρήσεις στη σειρά.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ