Ολυμπιακός: Το ντέρμπι «κρίνει» και για νέο προπονητή

Αποκλειστικά στραμμένη προσοχή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έχουν στον Ολυμπιακό, διότι η νίκη θα σημαίνει πολλά και για το θέμα του νέου προπονητή. 

Ολυμπιακός: Το ντέρμπι «κρίνει» και για νέο προπονητή

Πολλά ονόματα υπάρχουν και ενδεχομένως θα υπάρξουν στη λίστα του Ολυμπιακού για το νέο προπονητή, αν και τα περισσότερα είναι εξωπραγματικά για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Κι ας αναφέρουν στην Αγγλία για Τζέραρντ ή ακούγονται και ένα σωρό άλλα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή στη λογική, με βάση το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με τα διεθνή. Ακόμη και ο Γκατούζο καθόλου απλό δεν είναι να συμφωνήσει, προερχόμενος από το ιταλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα.

Το ζήτημα είναι για τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ που παρά τον τραυματισμό του Αραούχο είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί πολύ πιο δυνατή σε σχέση με το πρόσφατο 2-1 του Κυπέλλου. Όπως πολύ πιο δυνατός θα πρέπει να είναι και ο Ολυμπιακός ώστε να πετύχει το στόχο του.

Κι ας μην κρυβόμαστε, άλλο θα είναι να κοιτάξει ο Ολυμπιακός για το νέο ξένο προπονητή του έχοντας πιθανότητες για το Champions League και διαφορετικό αν χάσει ακόμη και την ευκαιρία για τα προκριματικά του Europa. Με άλλο μάτι θα βλέπουν την προοπτική οι ξένοι τεχνικοί υψηλού επιπέδου, πάντα έτσι συμβαίνει, ειδικά όταν πρόκειται να εργαστούν σε μία λίγκα που δεν είναι και από τις... κορυφαίες.

Γι΄αυτό και η νίκη επί της ΑΕΚ θα έχει για τον Ολυμπιακό πολλαπλή αξία. Για φέτος και για του χρόνου ή για τα επόμενα χρόνια...