Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέο Χάσι

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, ωστόσο στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν γρήγορα για τον επόμενο προπονητή.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέο Χάσι

Στον Πειραιά, σε μια περίοδο που η ομάδα του Ολυμπιακού έχει ακόμη μπροστά της μάχες στο πρωτάθλημα και τίποτα δεν έχει τελειώσει, είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν και για τον επόμενο τεχνικό. Εκείνον που θα αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο να δημιουργήσει από την αρχή ένα σύνολο αξιόλογο.

Μια ομάδα που θα έχει ταυτότητα και θα παίζει σύμφωνα με τα θέλω του επόμενου κόουτς. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Ένα σύνολο με αρχές.

Με ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν γιατί τους θέλει ο προπονητής και δεν θα φύγουν μέσα σε έναν μήνα το καλοκαίρι, πριν καλά καλά τους δούμε να αγωνίζονται με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Με παίκτες που θα έρθουν στη χώρα μας, θα στηριχτούν από τον προπονητή αλλά και τη διοίκηση και όχι με την πρώτη… στραβή θα καθίσουν στην εξέδρα και απλά θα πληρώνονται, περιμένοντας πότε θα έρθει μια πρόταση από το εξωτερικό για να αποχωρήσουν.

Παίκτες που πάνω σε αυτούς -μαζί φυσικά και με εκείνους που θα παραμείνουν– θα… χτίσει ο σύλλογος κάτι όμορφο που θα αρέσει στον κόσμο.

Δεν ξέρουμε εάν αυτός ο προπονητής θα είναι ο Γκατούζο και δεν στεκόμαστε σε αυτό, γιατί δεν αποφασίζουμε εμείς. Αυτό που ξέρουμε είναι πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τους τελευταίους μήνες, οι «ερυθρόλευκοι» με τον χρόνο να πιέζει καλούνται να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση. Κι αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχος». Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Η πρόσφατη ιστορία αυτό μάς έχει διδάξει.

Το ίδιο άλλωστε συνέβη και την άνοιξη του 2018, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς. Τότε ο Ολυμπιακός ερχόταν από μια δύσκολη σεζόν, την οποία ξεκίνησε με τον Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο και ακολούθησαν Τάκης Λεμονής, Όσκαρ Γκαρθία, με τον Χρήστο Κόντη να ολοκληρώνει την αγωνιστική περίοδο και τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει ήδη συμφωνήσει μέσα στον Απρίλιο του 2018.

Ο χρόνος όπως και τότε έτσι και τώρα δεν είναι υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ δεν υπάρχουν και περιθώρια για νέο Χάσι.

Έναν προπονητή δηλαδή που θα έρθει το καλοκαίρι για να δημιουργήσει από την αρχή, αλλά λίγους μήνες μετά θα αποχωρήσει όπως είχε συμβεί με τον Χάσι, για να έρθει ένας άλλος τεχνικός στο μεγάλο λιμάνι.

Ένας προπονητής δηλαδή που δεν θα έχει κάνει προετοιμασία, δεν θα έχει επιλέξει τους ποδοσφαιριστές και θα πρέπει μέσα από τα διαδοχικά επίσημα παιχνίδια να περάσει τη δική του φιλοσοφία και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τη φετινή αγωνιστική περίοδο είχαμε για πρώτη φορά και τη μεγάλη διακοπή λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Του χρόνου δεν θα υπάρχει αυτό το «δώρο» για καμία ομάδα στον κόσμο που θα θελήσει να αλλάξει τον προπονητή της λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Και ο Ολυμπιακός πέρυσι, πριν καλά-καλά ξεκινήσει το Μουντιάλ, είχε ήδη προχωρήσει σε αλλαγές στον πάγκο του (Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ), με τον τελευταίο να έχει την ευχέρεια να δουλέψει κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να αλλάζει είναι η αλήθεια την προβληματική εικόνα των Πειραιωτών.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχουμε μόνο τις… κλασικές διακοπές στο πρωτάθλημα λόγω των προκριματικών των Εθνικών ομάδων.