Αραούχο: Όσα θα στερηθεί η ΑΕΚ από την απουσία του

Ο Σέρχιο Αραούχο θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν και στην ΑΕΚ προβληματίζονται για τα όσα θα χάσουν από την απουσία του. Οι δείκτες του σε σκοράρισμα και δημιουργία.

Αραούχο: Όσα θα στερηθεί η ΑΕΚ από την απουσία του

Άσχημα ήταν τα νέα για τον τραυματισμό του Σέρχιο Αραούχο καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το φινάλε της σεζόν, γεγονός που επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς για την Ένωση.

Ο 31χρονος Αργεντινός αστέρας ήταν από τα βασικά «όπλα» των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι θα χάσουν πολλά όσο θα λείψει ο Αραούχο. Ο «Τσίνο» διένυε μια σεζόν χωρίς τραυματισμούς αφού είχε καταφέρει να αγωνιστεί σε 29 από τις 30 αγωνιστικές της Super League, στις 28 εκ των οποίων στο αρχικό σχήμα.

Κι αν ο Λιβάϊ Γκαρσία έχει επωμιστεί το βάρος του σκοραρίσματος, ο Αραούχο συνεχίζει να αποτελεί βαρόμετρο για την επιθετική γραμμή της Ένωσης: Είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα σουτ ανά ματς στο πρωτάθλημα με 3.3, μπροστά από τα 3.2 του Λιβάϊ και τα 2.5 του Πεπ Μπίελ.

Ο Αραούχο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές ανά 90' στην Super League

Την ίδια ώρα, δεν χάνει την επαφή του με τα δίχτυα έχοντας 7 γκολ, τα οποία έχει συνδυάσει και με ακόμη 11 μεγάλες ευκαιρίες στις οποίες έχει βρεθεί, δείγμα του ότι απειλεί με συνέπεια τις αντίπαλες άμυνες.

Ο νέος του ρόλος όμως τον έχει καταστήσει και αξιολογότατο δημιουργό, μετρώντας 7 ασίστ, μόλις δύο λιγότερες από τον Κάλεντ Νάρεϊ που είναι πρώτος στην σχετική κατηγορία. Παράλληλα, οι μόνοι παίκτες που έχουν μεγαλύτερο άθροισμα γκολ+ασίστ (14) στην Super League είναι οι Μπακαμπού (17), Νάρεϊ (16) και Λιβάϊ (16).

Τέλος, ο Αραούχο έχει δημιουργήσει ακόμη 7 μεγάλες ευκαιρίες ενώ μοιράζει και 1,5 πάσες-κλειδιά ανά ματς με 45,3 επαφές ανά ενενηντάλεπτο και 76% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του.