Ο Χάμες και η ερυθρό(λευκη) πετσέτα

«Thank you, Next» θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά για τον Ολυμπιακό.

Ο Χάμες και η ερυθρό(λευκη) πετσέτα

«Thank you, Next» ονομάζεται μια από τις πιο δημοφιλείς σελίδες στο Facebook. Εκεί άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας αποκαλύπτουν στο διαδικτυακό κοινό τους διάφορους απίθανους και ευφάνταστους λόγους για τους οποίους έστειλαν αδιάβαστους/ες τους/τις πρώην συντρόφους τους.

«Thank you, Next» θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά για τον Ολυμπιακό. Μία χρονιά όπου ποδοσφαιριστές (και προπονητές βεβαίως βεβαίως) βλέπουν ξαφνικά την πόρτα του ιστορικού συλλόγου. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι φυσικά ο σούπερ σταρ Χάμες Ροντρίγκες. Ένας ποδοσφαιριστής που έπιασε λιμάνι το φθινόπωρο με βαρύτατο βιογραφικό (πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 2014 και θητείες σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου) και σε αρκετά καλή (31 ετών) ποδοσφαιρική ηλικία.

Μέχρι και τον Ιανουάριο ο Χάμες (που δεν πρόλαβε να δηλωθεί στην Ευρώπη) έκανε… παπάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξεσηκώνοντας συχνά το Καραϊσκάκη. Οι φανέλες James 10 ξεπούλαγαν στην μπουτίκ και ήδη είχαν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις για ανανέωση του (παχυλού) συμβολαίου του. Ακολούθησε μια ποδοσφαιρική «κοιλιά», ορισμένα προβλήματα τραυματισμών και από τη Μεγάλη Πέμπτη ο Χάμες αποτελεί παρελθόν για τους πρωταθλητές.

Πέρα από την αγωνιστική πτώση του Κολομβιανού ακούστηκαν και πολλά για τη συμπεριφορά του. Ίσως και να μην πήγαινε άλλο. Εγώ όμως αναρωτιέμαι: Γιατί τώρα; Να πεις πως η χρονιά τέλειωσε, πως η ομάδα βγήκε οριστικά εκτός στόχων και αναγκαστικά πρέπει πλέον να σκέφτεται την επόμενη σεζόν, να το καταλάβω. Όσο όμως απίστευτο και να φαίνεται, ο Ολυμπιακός είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι. Με νίκη επί της ΑΕΚ (κάτι που κατάφερε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων) τη μεθεπόμενη Κυριακή και ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι πρωταθλητές θα βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση που ήταν όταν ξεκινούσαν τα πλέι οφ: Τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτιά.

Έξι ρημαδομάτς απομένουν. Κάνε μια κουβέντα με τον παίχτη, ρίξ' τον μέσα και ό,τι γίνει. Γιατί, ειλικρινά, πόσο χειρότερος θα ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες από τον, ντεφορμέ εδώ και μήνες, συνονόματό του, Γκάρι, ως αλλαγή του συγκλονιστικού Ματιέ Βαλμπουενά στον ημιτελικό με την ΑΕΚ; Το καλοκαίρι, που με το καλό θα έρθει κάποιος κανονικός προπονητής, τότε να το ξανασυζητήσουμε. Τώρα όμως δεν θα έπρεπε να περισσεύει κανείς.

Εκτός αν η (ερυθρό)λευκη πετσέτα έχει ήδη πεταχτεί στο ρινγκ...