Ολυμπιακός: Γιατί ο Χασάν «ταιριάζει» με Γκερέρο

Πώς η συνύπαρξη Χασάν - Γκερέρο έχει φέρει αποτελέσματα και ποιες οι σκέψεις του Μαρτίνς.

 

Ολυμπιακός: Γιατί ο Χασάν «ταιριάζει» με Γκερέρο

Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει την διάταξη βάζοντας μαζί στην επίθεση τον Γκερέρο και τον Χασάν, ο Ολυμπιακός έγινε πολύ πιο επιθετικός, πίεσε περισσότερο και τελικά πήρε το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, διότι συνέβη για τρίτη φορά φέτος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τον Αιγύπτιο μαζί με τον Ισπανό στην επίθεση, σε 4-4-2, στα ματς με Λεβαδειακό, Αστέρα και Πανιώνιο. Στην πρώτη περίπτωση το έκανε πολύ νωρίς, από την έναρξη της επανάληψης: Ο Ολυμπιακός σκόραρε το γκολ της νίκης με το φάουλ του Λάζαρου και τους δύο φορ να είναι πολύ απειλητικοί και με μεγάλες ευκαιρίες, ο δε Χασάν να έχει δοκάρι.

Εναντίον του Αστέρα ο Χασάν μπήκε στο ματς και ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά για να γίνει το 2-1 από τον Νάτχο χάρη σε κεφαλιά - πάσα του Γκερέρο. Και προχτές στη Νέα Σμύρνη το δίδυμο δούλεψε και πάλι σωστά με τον Χασάν τελικά να χαρίζει τη νίκη στους Πειραιώτες.

Όπως είπε και ο Μαρτίνς, οι εναλλακτικές περιπτώσεις στα συστήματα (όπως το 4-3-3) έχουν προετοιμαστεί από την ομάδα προκειμένου να υπάρχουν επιλογές για κάθε περίσταση. Ο Πορτογάλος τεχνικός σίγουρα θα έχει στο μυαλό του να δοκιμάσει κάποια στιγμή σε τέτοιου τύπου ματς από πιο νωρίς, πιθανότατα από το αρχικό σχήμα. Ειδικά, βλέποντας ότι με τους δύο φορ ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες που επιχειρούν να τον κρατήσουν μακριά από το γκολ για να πάρουν το αποτέλεσμα.