Ολυμπιακός: Ο Ανιγκό, τα «δεκάρια» και ο Φορτούνης

Ο Ζοσέ Ανιγκό έδωσε την εξήγηση του για το σχήμα με τα περιβόητα «δεκάρια». Τι κερδίζει και τι χάνει ο Γάλλος προπονητής.

Ολυμπιακός: Ο Ανιγκό, τα «δεκάρια» και ο Φορτούνης

Ο Ζοσέ Ανιγκό μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ δήλωσε πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν «δεκάρια και οι ποδοσφαιριστές μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Μέχρι ενός σημείου δεν έχει άδικο ο Γάλλος προπονητής που στα δύο εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού που κάθεται στον πάγκο έχει ξεκινήσει με Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μπιέλ.

Το συγκεκριμένο σχήμα του έδωσε δύο νίκες σε δύο δύσκολα και μεγάλα παιχνίδια, αλλά του δείχνει πως σε άλλα κερδίζει και σε άλλα χάνει. Ο Φορτούνης με τον Βαλμπουενά είχαν πολύ καιρό να παίξουν μαζί και σε πολλούς γύρισε ο χρόνος πίσω όταν είχε αποκτηθεί ο Γάλλος που γινόταν κουβέντα αν χωράνε και οι δύο μαζί.

Τέλος πάντων η επιλογή του Ματιέ στην ενδεκάδα δίνει έξτρα πάθος και ενέργεια στον Ολυμπιακό, αλλά είναι δεδομένο πως χάνει σε αντοχές, διότι ο Γάλλος είναι για 25-30 λεπτά σε υψηλό επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός στερεί τη δυνατότητα από τον Κώστα Φορτούνη να παίξει στον άξονα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και δεν είναι υπερβολή εάν πούμε ότι πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή. Ο Φορτούνης στο πλάι χάνει μέρος της δυναμικής του αν και με την ΑΕΚ αυτός ξεκίνησε τα δύο γκολ του Ολυμπιακού.

Το κακό για τον Ζοσέ Ανιγκό είναι ότι φτάνει στην τελική ευθεία της σεζόν και βλέπει να έχει ξεμείνει από εξτρέμ. Ο Κανός είναι τραυματίας, ο Γκάρι μπήκε πάλι και έδειξε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει και ο Μασούρας παραμένει μακριά από τον εαυτό του. Ο Βρουσάι είναι μία λύση, αλλά και αυτός με την ΑΕΚ δεν έδωσε πράγματα στην ομάδα. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν αν θα το αλλάξει ο Ανιγκό στο ματς πρωταθλήματος με τους «κιτρινόμαυρους».