Ολυμπιακός: Το τέλος του Χάμες, η εθνική Κολομβίας, η επιστροφή στην Ευρώπη

Τα οφέλη που είχαν Ολυμπιακός και Χάμες Ροντρίγκες από τη συνεργασία τους και το τέλος αυτής πριν καν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός: Το τέλος του Χάμες, η εθνική Κολομβίας, η επιστροφή στην Ευρώπη

Με πέντε γκολ και έξι ασίστ σε 23 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Χάμες Ροντρίγκες αποχαιρέτισε την ομάδα του Πειραιά. Η καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι τελείωσε πρόωρα και γι' αυτό σας είχε γράψει το «ΦΩΣ» στο σημερινό (13/4) του φύλλο.

Ο Κολομβιανός ήρθε στην Ελλάδα σε μία δύσκολη περίοδο για τον Ολυμπιακό και όταν τίποτα δεν λειτουργούσε καλά για τον σύλλογο. Έδωσε όραμα και ενθουσιασμό στον κόσμο του Ολυμπιακού όταν τα πράγματα είχαν ζορίσει για όλους. Μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ ο Κολομβιανός βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα. Στα μεγάλα ματς… έτρωγε το χορτάρι και έβγαζε πάθος στο γήπεδο.

Εκείνη την περίοδο όπως είχε γράψει και το «ΦΩΣ» ο Ολυμπιακός πράγματι ήθελε να μπει σε μία διαδικασία να κλείσει και το θέμα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν ήταν εύκολο, όμως, να γίνει αυτό λόγω του υψηλού του κασέ, ενώ και ο ίδιος προτιμούσε να περιμένει. Παρά τη φημολογία ότι είχε ανανεώσει ο Χάμες ήθελε να περιμένει και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν πίεσε το ζήτημα.

Η συνέχεια τελικά δεν ήταν ίδια με τον Χάμες να μην είναι το ίδιο καλός όπως ήταν μέχρι τον Νοέμβριο. Τον ταλαιπώρησαν τραυματισμοί που τον άφησαν εκτός, ενώ είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν δέχτηκε να βάλει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα θεώρησε πως ήταν πάνω απ' όλους και άλλωστε ήταν γνωστός ο λόγος της άφιξης του στη χώρα μας.

Μετά την περιπέτεια του στη Σαουδική Αραβία ο Χάμες ήθελε να έρθει ξανά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Ήθελε επίσης να κερδίσει θέση στην εθνική ομάδα της Κολομβίας. Μέσω των εμφανίσεων του με την ερυθρόλευκη φανέλα κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Ανάγκασε κι άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Αυτό που ήθελε ο ίδιος να πετύχει με το πέρασμα του από την Ελλάδα το πέτυχε.

Εδώ και αρκετό καιρό δεν δείχνει διάθεση να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Γι' αρκετό καιρό έμενε στα… πιτς χωρίς να έχει κάτι το σοβαρό. Επέστρεψε λίγο πριν τη διακοπή του Μαρτίου και κλήθηκε στην εθνική Κολομβίας και τελικά γύρισε από εκεί τραυματίας.

Κάπως έτσι και οι δύο πλευρές έκριναν ότι ήταν προτιμότερο να τερματίσουν εδώ τη συνεργασία τους, αφού ο μεν δεν είχε σκοπό να προσφέρει και οι δε το είχαν πάρει απόφαση ότι δεν θα τον κρατούσαν για την επόμενη σεζόν.