Ολυμπιακός: Σε μία χρονιά μπόλικης τρέλας υπάρχει η πολυτέλεια του «παροπλισμού»;

Οι Γκάρι και Σαμασέκου δεν θα έκαναν τη διαφορά στη Λεωφόρο ή στα ματς που απομένουν, αλλά είχε νόημα να είναι «παροπλισμένοι» μετά το 2-2 με τον Άρη;  

Ολυμπιακός: Σε μία χρονιά μπόλικης τρέλας υπάρχει η πολυτέλεια του «παροπλισμού»;

Πρόκειται για μία χρονιά... τρέλας! Για μία σεζόν που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό, συνεχίστηκε στραβά, πήρε τα «πάνω» του, μείωσε από το -12, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, υπήρχαν εναλλαγές συναισθημάτων ανά τρεις μέρες, άλλαξε τρεις προπονητές και τώρα ο ουρανός στον Ρέντη έχει ξανά «μαύρα σύννεφα».

Σε μία σεζόν που είδαμε παίκτες να εξαφανίζονται και να... εμφανίζονται από το πουθενά, να έχουν ενημερωθεί να φύγουν και τελικά να μην φεύγουν, να επιστρέφουν κάποιοι από τη «ναφθαλίνη» και να εξαφανίζονται ξανά, ο Ολυμπιακός είχε καταλήξει το τελευταίο διάστημα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό παικτών, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είχε την πολυτέλεια να «παροπλίζονται» ποδοσφαιριστές. Για ποιο λόγο π.χ. ο Σισέ να είναι μονίμως εκτός αποστολής από τον Γενάρη έως και το 2-2 με τον Άρη;

Έγινε το «επεισόδιο» του Σενεγαλέζου στο 0-3 από την Καραμπάγκ και από τότε τον ψάχνουμε στις αποστολές, με εξαίρεση τα ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο που αγωνίστηκε και ορισμένες ολιγόλεπτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Τώρα λέγεται ότι τον ενεργοποιεί περισσότερο ο Ζοσέ Ανιγκό (ίσως τον δούμε στη ρεβάνς με την ΑΕΚ).

Από εκεί που ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν με το ενάμισι πόδι στην Τουρκία τον χειμώνα, σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην γειτονική χώρα και πάγωσαν τα πάντα. Τελικά, ο Γκάρι λίγες μέρες μετά τη διαφαινόμενη αποχώρησή του, αγωνίστηκε στη βαριά ήττα του Ολυμπιακού στη Ν. Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο, είχε δύο δοκάρια και γενικότερα μια ζωηρή παρουσία! Άρχισε λοιπόν να ξαναπαίρνει μπρος, τραυματίστηκε στην Λαμία, επανήλθε μετά από ένα μήνα κι εκεί που άρχισε να αποκτάει ξανά αγωνιστικό ρυθμό, ήρθε η απογοητευτική του εμφάνιση στο 2-2 με τον Άρη και εξαφανίστηκε από τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Δίνεται η εντύπωση ότι βρισκόταν εκτός πλάνων ή «παροπλισμένος» σε μία περίοδο που ο Σέρτζι Κανός είναι τραυματίας και ο Ολυμπιακός χρειάζεται λύσεις στα «φτερά» της επίθεσης!

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου επίσης εξαφανίστηκε μετά το 2-2 με τον Άρη και έχουν βγει τα συκώτια των Εμβιλά και Χουάνγκ, με τον Κασάμι να είναι η μοναδική εναλλακτική επιλογή.

Προσοχή: Δεν λέμε ότι ο Γκάρι ή ο Σαμασέκου θα έκαναν τη διαφορά π.χ. στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Ανιγκό έχει την πολυτέλεια να τους έχει «παροπλισμένους». Ποιος ξέρει; Μετά την ήττα στην Λεωφόρο, μπορεί αύριο - μεθαύριο να εμφανιστούν ξανά στις αποστολές, αρχής γενομένης με την ΑΕΚ.

Η ουσία είναι ότι σε μία περίοδο που το μότο του Μίτσελ (φανταζόμαστε και του Ανιγκό) ήταν το «χρειάζεστε όλοι», υπήρχαν ποδοσφαιριστές που μετά από ένα σοβαρό στραβοπάτημα όπως το 2-2 με τον Άρη, δεν ξαναείδαν το όνομά τους στην αποστολή. Και προφανώς δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο (ειδικά για τον Σαμασέκου) ο κανονισμός για τον περιορισμό στον αριθμό των ξένων στις 20άδες.

Αν είναι απόφαση του Ανιγκό να μείνουν εκτός, επειδή το έχουν ρίξει στο... σορολόπ στον Ρέντη, τότε πάμε πάσο. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;