Ολυμπιακός: Μια χρονιά γεμάτη... αυτογκόλ

Είναι σπάνιο αυτό που συμβαίνει φέτος στον Ολυμπιακό. Τη στιγμή που δημιουργεί προσδοκίες... πίνει θάλασσα!

Ολυμπιακός: Μια χρονιά γεμάτη... αυτογκόλ

Βάσει εμφάνισης και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, οι ερυθρόλευκοι δεν δικαιούνταν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αλλά το να είναι κάποιος καλύτερος, δεν προϋποθέτει απαραίτητα ότι θα κερδίσει ένα παιχνίδι -νόμος να βάλει τη μπάλα στο πλεκτό. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στο ποδόσφαιρο, εδώ και αιώνες. Σε σημαντικά παιχνίδια όμως φέτος, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει δώσει τις λύσεις στον αντίπαλο. Και συνέχισε να το κάνει και με τον Παναθηναϊκό. Με «αυτογκόλ» του Παπασταθόπουλου και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί, έδωσε παράσταση νίκης στους πράσινους και συνέχισε την... παράδοση.

Τρικυμία στην άμυνα. Όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, όταν με... ευγενική προσφορά του Ρέτσου, ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι από το εις βάρος του 2-0 και εν τέλει υποχρέωσε τους πρωταθλητές σε οδυνηρή ισοπαλία (2-2).

Είναι πράγματι σπάνιο το φετινό «επίτευγμα» του Ολυμπιακού στα αυτογκόλ, αφού έχουν προηγηθεί κι άλλα...

Στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στις 9 Φεβρουαρίου, ο Σαμασέκου είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη, κάνοντας το 2-0 για την Ένωση.

Ένα από τα πιο κρίσιμα για τη συνέχεια της χρονιάς και ειδικά του Ολυμπιακού, ήταν το «αυτογκόλ» του Άβιλα στη Λεωφόρο, τον περασμένο Νοέμβριο. Απομονώνοντας την υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή, ο παίκτης του Ολυμπιακού με μια αψυχολόγητη ενέργεια (έχοντας δεκάδες επιλογές και επιλέγοντας τη χειρότερη), «κρέμασε» την ομάδα του, στερώντας της έναν θρίαμβο, που εδικαιούτο βάσει εικόνας.

Κι έχει κι άλλα... Στις 17 Οκτωβρίου, στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, ο Παπασταθόπουλος είχε στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη.

Στο ματς της 7ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ο Ανδρέας Ντόη (στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στην Σούπερ Λίγκα), είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο Κλ. Βικελίδης κι ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ, παιδικό λάθος στην άμυνα από τους Ρέαμπτσιουκ - Βατσλίκ, δίνει το δικαίωμα στον Άρη να ισοφαρίσει και λίγο αργότερα να πάρει και το παιχνίδι.