Ολυμπιακός: Συνεπής δεν ήταν φέτος ποτέ, θα είναι στο τέλος;

Σε έξι αγώνες ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες ακόμα. Όχι ο Ολυμπιακός της Λεωφόρου, αλλά μια ομάδα με πίστη για έξι νίκες. Σε μια χρονιά γεμάτη ασυνέπεια, ας είναι συνεπείς τώρα στο τέλος. 

Ολυμπιακός: Συνεπής δεν ήταν φέτος ποτέ, θα είναι στο τέλος;

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διεκδικήσει με την τραγική απόδοσή του τίποτα στη Λεωφόρο. Ούτε με την προετοιμασία του για το ματς, τις επιλογές που έγιναν, ακόμα και την αλλαγή προπονητή σε ένα χρονικό σημείο εντελώς ακατάλληλο για να συμβεί κάτι τέτοιο. Όχι ότι με τον Μίτσελ ντε και καλά θα κέρδιζε ή έχασε εξ΄αιτίας του Ανιγκό. Δεν υπάρχουν αυτά.

Το θέμα είναι η αγωνιστική ασυνέπεια αυτής της ομάδας, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια της. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τις επιτυχίες της, όπως με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ή με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Δεν μπορεί να μπει σε μία σειρά, ακόμη και σε περιόδους που κατάφερε να κάνει σερί νίκες και να πλησιάσει στη βαθμολογία.

Τώρα ξαφνικά στο -6 πάλι. Κι από τους δύο που προηγούνται. Με τους γνωστούς κινδύνους για την απώλεια και της δεύτερης θέσης. Ή και της τρίτης αν συνεχίσει να (μην) παίζει έτσι.

Ήταν μια σεζόν γεμάτη ανισορροπία και έτσι θα τελειώσει. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κάνει έξι νίκες μέχρι το τέλος. Να κερδίσει την ΑΕΚ μετά το Πάσχα στο Φάληρο, τότε που παίζουν και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και να δει πού μπορεί να είναι. Αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό ποιός είναι σίγουρος για το τι θα ακολουθήσει στην επόμενη αγωνιστική.

Αυτό που υπάρχει υποχρέωση να συμβεί είναι να μαζέψει πάλι η ομάδα τα κομμάτια της, να δει τι μπορεί να κάνει σωστά στο Κύπελλο, αλλά κυρίως να ετοιμαστεί σαν Ολυμπιακός για το φινάλε της σεζόν. Δεν γίνεται διαφορετικά. Έστω και σε επίπεδο φιλότιμου από παίκτες για τον εαυτό τους και την καριέρα τους. Για όσους θέλουν να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό ενόψει της νέας χρονιάς, για την οποία η προετοιμασία ήδη θα πρέπει να έχει ξεκινήσει να γίνεται. Κι ας μην έχει τελειώσει ακόμη η φετινή.

Ας μην πιάσουμε πρόσωπα και λάθη. Όλοι έχουν κάνει λάθη φέτος στον Ολυμπιακό. Σε ολόκληρο τον οργανισμό. Η ψυχραιμία και η ευστοχία είναι ο καλύτερος σύμβουλος για την επόμενη περίοδο, μόνο που θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει η τωρινή. Στο δικό τους μυαλό σίγουρα δεν θα πρέπει να έχει τελειώσει. Είναι υποχρεωμένοι.

Υ.Γ. Πέραν της ανωτερότητας του Παναθηναϊκού, το ένα βασικό στοιχείο ήταν ότι ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε από το παιχνίδι τον Χουάνγκ και έκοψε στη μέση τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο ότι το πρώτο γκολ μπαίνει σε σημείο που έχει περάσει το κύμα επιθετικότητας του ΠΑΟ κι ο Ολυμπιακός δείχνει να αρχίζει να συνέρχεται. Μετά από αυτό το γκολ και το αυτογκόλ λίγο αργότερα, δεν συνήλθε ποτέ.