Ανιγκό: «Γι' αυτό δεν ξεκίνησε ο Μπακαμπού»

Ο Ζοσέ Ανιγκό στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, ενώ εξήγησε γιατί δεν έπαιξε ο Μπακαμπού.

Ανιγκό: «Γι' αυτό δεν ξεκίνησε ο Μπακαμπού»

Ο Ζοσέ Ανιγκό στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε γιατί δεν ξεκίνησε ο Μπακαμπού στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ζοσέ Ανιγκό στη συνέντευξη Τύπου:

Σας κάνει πιο οδυνηρή την ήττα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πρόσφερε τα δύο γκολ στον αντίπαλο;

Αυτή είναι η περιγραφή του παιχνιδιού, γιατί ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχε υψηλό επίπεδο. Μπήκαν δύο γκολ από δικά μας λάθη, δώρα προς τον αντίπαλο. Νομίζω ότι αυτή ήταν η καταλληλότερη περιγραφή του αγώνα. Δεν μπήκαμε καλά.

Στα προηγούμενα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έδινε χώρο στον Ολυμπιακό, ενώ σήμερα άλλαξε τακτική και πίεσε ψηλά τους Πειραιώτες και σαν να μην είχαν τις κατάλληλες απαντήσεις. Σαν να αιφνιδιαστήκατε. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός πίεσε, ωστόσο ήταν και συμπαγής στην άμυνά του και δεν μας επέτρεψε να εκμεταλλευτούμε χώρους και να κάνουμε κάποιες ενέργειες. Όταν μπήκε το πρώτο γκολ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο συμπαγής. Στο δεύτερο ημίχρονο δούλεψαν τα συστήματα που είχαμε προετοιμάσει και ήμασταν καλύτεροι. Όμως σε τέτοιου είδους ντέρμπι, είναι δύσκολο να γυρίσεις το αποτέλεσμα όταν δίνεις δώρα ακόμη κι όταν βελτιώνεις την εικόνα σου. Ξοδέψαμε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο.

Με τι σκεπτικό αφήσατε τον Μπακαμπού εκτός ενδεκάδας;

Ο λόγος που έμεινε έξω γιατί μετά τον ΠΑΟΚ δήλωσε ότι έχει μία τεράστια κόπωση από τα σερί ματς και δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει. Χρειαζόταν βέβαια βάθος και έπρεπε να βρούμε λύση, αλλά όταν ο ίδιος ο παίκτης νιώθει κούραση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε είναι λογικό να μην ξεκινήσει.

Θεωρείτε ότι παρά την αποψινή ήττα η ομάδα σας βρίσκεται στο κυνήγι του πρωταθλήματος;

Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, όμως φέτος έχει αποδειχθεί ότι μας λείπει η συνέχεια και η κανονικότητα. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, πολύ καλά ματς, μέτρια, αλλά έχουμε κάνει ανοδική πορεία σε σχέση με το ξεκίνημα. Σήμερα αποδείχθηκε ότι μας λείπει η συνέχεια που σας έλεγα. Όποιος νομίζει όμως ότι το πρωτάθλημα τελείωσε, τότε κάνει λάθος. Όλοι προσπαθούν εφόσον δεν έχει τελειώσει κάτι. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, έχουμε να παίξουμε απέναντι στον παναθηναϊκό ακόμη, έχουμε και με άλλες ομάδες. Δεν έχει τελειώσει τίποτα παρόλο που βλέπω ότι υπάρχει το πρόβλημα που είδαμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε.