Ολυμπιακός: Αδιάβαστος και τραγικά επιπόλαιος για ένα ημίχρονο, κατοχή και φλυαρία στο δεύτερο!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν λογικό να αλλάξει την τακτική του προσέγγιση, αλλά οι... αργοί και δίχως ένταση Πειραιώτες δεν φάνηκε να προετοιμάστηκαν για την πίεση ψηλά του Παναθηναϊκού, η οποία στο πρώτο ημίχρονο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του «τριφυλλιού». Στο πρώτο μέρος αποδείχθηκαν και τραγικά επιπόλαιοι, ενώ στο δεύτερο έχοντας την κατοχή, εμφανίστηκαν φλύαροι. 

Ολυμπιακός: Αδιάβαστος και τραγικά επιπόλαιος για ένα ημίχρονο, κατοχή και φλυαρία στο δεύτερο!

Δεν θα την πάταγε για τρίτη φορά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δύο φορές είδε την ομάδα του να υποφέρει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Είχε αφήσει εκτεθειμένο τον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεν είχε μπει με σκοπό να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό και κάπως έτσι οι Πειραιώτες είχαν φτάσει μία ανάσα από το να κατακτήσουν τα τρίποντα τόσο στην Λεωφόρο, όσο και στο Φάληρο, ασχέτως αν πήρε δύο ισοπαλίες.

«Φώναζε» από μακριά ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν θα έκανε το ίδιο λάθος. Το αντιλαμβανόμασταν από τα ρεπορτάζ ότι το 4-2-3-1 που είχε προτιμήσει στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Μπερνάρ στον άξονα, δεν υπήρχε περίπτωση να το δούμε και στα πλέι οφ.

Έβαλε τους Κουρμπέλη, Τσέριν και Ρούμπεν στον άξονα, θωράκισε τη μεσαία του γραμμή, εχοντας καλύτερα τρεξίματα και περισσότερη ενέργεια πίεσε ψηλά με τους Μπερνάρ (τρομερό ματς), Παλάσιος (εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο) και Σπόραρ, πήρε τα μέτρα στο γήπεδο και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος (με λίγα μικρά διαστήματα του Ολυμπιακού) στο πρώτο 45λεπτο.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις στην πίεση του Παναθηναϊκού, ήρθαν και δύο ατομικά λάθη που ξεσήκωσαν την Λεωφόρο. Ειδικά αυτό του Παπασταθόπουλου ήταν ορισμός της γκάφας και ειδικά για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή με την εμπειρία που έχει.

Μετά το 1-0 του Σπόραρ, ακολούθησε το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί και «έδεσε το γλυκό» για τους πρωταθλητές, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από το πρέσινγκ του «τριφυλλιού». Ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αδιάβαστη η ομάδα του Πειραιά. Η συνύπαρξη των Χάμες και Φορτούνη για ακόμη μία φορά δεν απέδωσε σε τέτοιων απαιτήσεων παιχνίδι, ο Φορτούνης παρότι έπαιζε στα πλάγια έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά η συνύπαρξή του με τον Χάμες ήταν ολοφάνερο ότι περισσότερο μπέρδευε παρά βοηθούσε τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο μέρος ήταν προφανές ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να πιέζει σαν λυσσασμένος για 90 λεπτά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε εντολή για να πάρει χώρο ο Ολυμπιακός και να τον χτυπήσει ουσιαστικά στην πλάτη της άμυνάς του με κάποια βαθιά μπαλιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία, αλλά φλυαρούσαν σε υπερβολικό βαθμό. Ακόμα και κάποιες απόπειρες που έκαναν για να απειλήσουν τον Μπρινιόλι, αποδείχθηκαν τζούφιες.

Η είσοδος των Βαλμπουενά, Μπιέλ και Μπακαμπού δεν βοήθησαν στον βαθμό που θα περίμενε κάποιος και κατ’ επέκταση ο Ολυμπιακός ήταν απολύτως λογικό να φύγει από την Λεωφόρο με μία ήττα που προήλθε από ατομικά λάθη, αλλά και από το γεγονός ότι ο Γιοβάνοβιτς έχοντας κατά νου τα λάθη των προηγούμενων δύο ντέρμπι, τα διόρθωσε και οι πρωταθλητές δεν μπορούσαν να έχουν τις ανάλογες απαντήσεις.

Στο -6 πλέον από την κορυφή ο Ολυμπιακός και κακά τα ψέματα, για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχουν ομαδικές τάσεις αυτοκτονίας, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ. Και φυσικά οι Πειραιώτες να πάνε «τρένο» έως το τέλος...