Πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας Πολωνίας: «Ο Μπένετ άλλαξε τους διαιτητές λόγω έντονης πίεσης των ΜΜΕ»

O πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας της Πολωνίας, Τόμας Μικούλσκι, πήρε θέση για το διαιτητικό φιάσκο του αγώνα ΑΕΚ - Άρης.

Πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας Πολωνίας: «Ο Μπένετ άλλαξε τους διαιτητές λόγω έντονης πίεσης των ΜΜΕ»

Επίσημη θέση για την αλλαγή των Πολωνών διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ - Άρης πήρε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της Πολωνίας, Τόμας Μικούλσκι.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για έλλειψη αποδείξεων για τον ισχυρισμό ότι οι διαιτητές ήταν μεθυσμένοι, για μονομερή ενημέρωση, ενώ τόνισε πως ο Στιβ Μπένετ προχώρησε στην αλλαγή της διαιτητικής τριάδας λόγω της έντονης πίεσης από τα μίντια.

Αναλυτικά η επίσημη θέση του Μικούλσκι για το ζήτημα:

«Ποτέ δε λάβαμε επίσημο παράπονο, βασιζόμαστε μόνο στα Media κι αυτό είναι λίγο για να υπάρξουν συμπεράσματα. Οι διαιτητές κατηγορηματικά διαψεύδουν αυτά που αναφέρονται στα Ελληνικά ΜΜΕ και ισχυρίζονται πως είναι θύματα ενός συμβάντος στο αεροπλάνο, όχι οι θύτες.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που συγκεντρώθηκε μέχρι τώρα, δεν έχουμε την παραμικρή αιτία για να μην πιστέψουμε την εκδοχή των διαιτητών. Προφορικά η ενημέρωση που έχουμε, δε δίνει κανένα στοιχείο πως οι διαιτητές ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής διαιτησίας (σ. Μπένετ) μας παρείχε προφορική ενημέρωση, πως πήρε την απόφαση να αλλάξει τους Πολωνούς διαιτητές λόγω της έντονης πίεσης απ’ τα Media, θέλοντας να αποφύγει το ενδεχόμενο η πίεση αυτή να επηρεάσει τη δουλειά τους.

Ζητάμε απ’ τα ΜΜΕ να μην γίνονται κριτές, μέχρι να ερευνηθεί η υπόθεση, ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν έχουν υπάρξει παρόμοιοι ισχυρισμοί εναντίον κανενός Πολωνού διαιτητή».