Μην γίνει ο Μαρτίνς νέος Ζαρντίμ

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις και ήδη διαπιστώσαμε ψήγματα γκρίνιας για τον Μαρτίνς, παρότι η ομάδα είναι αήττητη με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μην γίνει ο Μαρτίνς νέος Ζαρντίμ

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρεώνεται ότι χρησιμοποιεί την ίδια ενδεκάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, δεν δίνει χρόνο συμμετοχής σε Νάτχο, Γκιγιέρμε, Ναουέλ , αλλά και Λάζαρο και είναι προβλέψιμο το δίδυμο χαφ Μπουχαλάκη, Καμαρά , το οποίο δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ. Σωστά όλα αυτά, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της περιόδου και τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν είναι πάρα πολλά.

Ας μη ξεχνάμε ότι η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου και οι Νάτχο, Γκιγιέρμε είδαν τον Μαρτίνς και τους συμπαίκτες τους τον Αύγουστο, 12 σκάρτες μέρες στο Ζέεφελντ και 17 σε Ολλανδία, Βέλγιο. Όταν ο Πορτογάλος ετοίμαζε την ομάδα για τα προκριματικά του Γιουρόπα και δεν είχε την πολυτέλεια να πειραματισθεί, αφού το αποτέλεσμα ήταν αυτοσκοπός. Και τα πήγε περίφημα.

Να προσμετρήσουμε ότι κάθε προπονητής έχει τα κωλύματα του(εδώ ολόκληρος Βαλβέρδε απέρριπτε μετά βδελυγμίας και συνεχώς τον Μήτρογου) και σίγουρα συζητά στο Ρέντη με τους συνεργάτες του και τον Καρεμπέ για το πότε πρέπει να πατήσουν χορτάρι οι «νέοι» , ενώ γνωρίζουν καλύτερα απ όλους μας τι γίνεται στις προπονήσεις. Πάλι καλά που δεν άνοιξε ακόμη η κουβέντα «πότε θα μπει στην αποστολή και στην ενδεκάδα ο Τουρέ».

Φαντασθείτε πόσο θα είχε φουντώσει η συζήτηση αν δεν πετύχαινε ο Αιγύπτιος γκολ στις καθυστερήσεις στη Νέα Σμύρνη. Κι επειδή στον Ολυμπιακό η σαμπάνια διαχωρίζεται με μια λεπτή γραμμή από τον κορνέ, το θέμα θα είχε διογκωθεί.

Η «υπομονή» είναι άγνωστη λέξη στον Ολυμπιακό και ουδείς διδάσκεται από το παθήματα, όπως αυτό του Ζαρντίμ, που βγήκε άχρηστος έχοντας την ομάδα αήττητη και μετά μεγαλούργησε ανά τον κόσμο.

Το καλό της εφετινής ιστορίας είναι ότι υπάρχει τρομερό δέσιμο κόσμου-παικτών και οι φίλαθλοι θα δικαιολογήσουν με περισσότερη ψυχραιμία κάποιο στραβοπάτημα που σίγουρα θα υπάρξει. Όσο η ομάδα νικάει κερδίζει χρόνο ο Μαρτίνς και «η νίκη είναι το καλύτερο βάλσαμο», όπως έλεγε και ο Θόδωρος Νικολαΐδης μετά από αναιμικές νίκες του Ολυμπιακού, χωρίς μάλιστα να παίζει μπάλα.

ΥΓ1: Ήταν εμφανές ότι ο Λάζαρος μπήκε στη Νέα Σμύρνη μανουριασμένος και άκεφος στο 80', γιατί θεώρησε εαυτόν αδικημένο, αλλά ήταν άλλος άνθρωπος και πρωτοστάτησε στους πανηγυρισμούς στο τέλος του ματς μπροστά στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αυτό υποδηλώνει υγεία και αυτογνωσία.

ΥΓ2: Ακολουθεί μια τριάδα αγώνων-φωτιά με ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ και χρειάζονται όλοι οι παίκτες πόσο μάλλον οι Λάζαρος-Γκιργιέρμε-Ναουέλ-Νάτχο (για τον Τουρέ θα ήταν ουτοπικό και επικίνδυνο να παίξει σε αυτά τα ματς)

ΥΓ3: Θα ήταν… έγκλημα αν στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό έπαιζε έστω και ένας από αυτούς που έβγαλαν τα συκώτια τους στα 9 ματς του Ολυμπιακού και τα 2 της Εθνικής.

ΥΓ4: Αν υπήρχε το VAR, που το ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες Βασιλειάδης και ΕΠΟ, αλλά μετά έγιναν… λωτοφάγοι, ο Ολυμπιακός θα είχε τους ίδιους βαθμούς, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ όχι…

ΥΓ5: Ακόμη δεν κάλεσε ο εισαγγελέας τον Λουτσέσκου που παρομοίασε ξανά την Ελλάδα με τη φασιστική Γερμανία;