Μπράτσος: «Ο Ολυμπιακός έχει μια υποχρέωση παραπάνω επειδή είναι στο -3 από τον Παναθηναϊκό»

Ο προπονητής του Βόλου, Κώστας Μπράτσος μίλησε για τα πλέι οφ, την πορεία του Βόλου, τη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Μπράτσος: «Ο Ολυμπιακός έχει μια υποχρέωση παραπάνω επειδή είναι στο -3 από τον Παναθηναϊκό»

Ο Κώστας Μπράτσος, ο προπονητής του Βόλου, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Αναλυτικά όσα είπε:

-την αλλαγή αγωνιστικής προσέγγισης από τον Βόλο στα playoffs: «Εμείς είμαστε μια ομάδα αουτσάιντερ και θα έπρεπε να αλλάξουμε την αγωνιστική μας προσέγγιση σε αυτούς τους αγώνες. Εγώ θέλω η ομάδα μου να ξέρει πώς θα ανταποκριθεί όταν έχει την μπάλα και όταν δεν την έχει. Ξέραμε πως στα playoffs δεν θα έχουμε εμείς την μπάλα και το ζητούμενο για μας είναι να έχουμε καλή συνοχή στην άμυνα και πώς θα κάνουμε επίθεση. Με αυτό που δεν είμαι ικανοποιημένος ως τώρα είναι με τις αντεπιθέσεις μας. Η δική μου επιθυμία είναι η ομάδα να πιέζει ψηλά και να παίζει αρκετά επιθετικά. Το κάναμε ειδικά στον πρώτο γύρο, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους. Αυτό το είδαν οι αντίπαλοί μας, το διάβασαν και το πληρώσαμε σε αρκετά παιχνίδια στη συνέχεια. Στην προπονητική πρέπει να προσαρμόζεσαι σε καταστάσεις και έτσι στα playoffs δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να μπορείς να κοιτάς τους μεγάλους αντιπάλους σου στα μάτια».

-το πώς έπαιξε ο Βόλος εντός έδρας με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Στο παιχνίδι κατοχής του Ολυμπιακού ανταποκριθήκαμε πολύ καλά, αλλά δεχτήκαμε γκολ από στατικές φάσεις, γιατί ο Φορτούνης στέλνει την μπάλα τηλεκατευθυνόμενα. Απέναντι στην ΑΕΚ το γεγονός ότι ο αντίπαλος έκανε αλλαγή στις καθυστερήσεις κάτι δείχνει».

-τη μάχη της πέμπτης θέσης με τον Άρη: «Πιστεύω πως θα πάει μέχρι τέλους η μάχη αυτή. Ο Άρης έχει το αβαντάζ για πολλούς λόγους, τόσο από πλευράς βαθμολογίας, όσο και από πλευράς ρόστερ ή και ιστορίας. Ο ένας βαθμός δεν είναι πάντως τίποτα και εφόσον ακουμπάμε στο όνειρο της ευρωπαϊκής εξόδου, θα το κυνηγήσουμε όσο δεν πάει. Τα παιχνίδια αυτά είναι πλέον σαν νοκ άουτ, χωρίς αύριο, γι’ αυτό και οι παίκτες κάνουν κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα».

-το πώς θα διαχειριστεί ο Βόλος πιθανή έξοδο στην Ευρώπη: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να αρχίσουμε νωρίτερα την προετοιμασία μας. Για όλα τα άλλα θα πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο. Εμείς είμαστε έτοιμοι, από εκεί και πέρα χρειάζεται το κατάλληλο δυναμικό για να ανταποκριθούμε».

-το αν η πέμπτη θέση θα κριθεί στα ματς του Βόλου με τον Άρη: «Κατά 80% θα κριθεί στα μεταξύ μας παιχνίδια, αλλά και οι δύο ομάδες είναι ικανές για μεγάλες νίκες, όπως έχουν δείξει στην κανονική περίοδο».

-το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Η ισοπαλία δεν ωφελεί κανέναν, είναι καταστροφική, θα είναι σαν ήττα και για τις δύο ομάδες. Όποιος κερδίσει θα πάρει πλεονέκτημα. Σε αυτά τα ματς, ή κερδίζεις ή… τίποτα. Ο Ολυμπιακός έχει μια υποχρέωση παραπάνω επειδή είναι στο -3, αλλά και τον Παναθηναϊκό όπως είναι η βαθμολογία δεν τον ικανοποιεί η ισοπαλία».

-τα χαρακτηριστικά των διεκδικητών του τίτλου: «Ο Παναθηναϊκός επιτίθεται πιο συντηρητικά, προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως από τον άξονα με συνδυαστικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται πιο πολύ τους πλάγιους χώρους και απλώνει τις γραμμές της. Στο πρέσινγκ είναι και οι δύο ομάδες πολύ δυνατές. Ο Ολυμπιακός παίζει, όπως και η ΑΕΚ, με λιγότερη ασφάλεια στα μετόπισθεν, πιέζει ψηλά και αν αποκτήσει ισορροπία στην άμυνα, τεχνικά έχει παίκτες που μπορούν να σκοτώσουν οποιαδήποτε ομάδα».