Ολυμπιακός: Η ενέργεια του Βαλμπουενά και η αποθέωση από τον Λουτσέσκου

Η κίνηση του Ανιγκό να χρησιμοποιήσει τον Ματιέ Βαλμπουενά και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που αποθέωσε τον Ολυμπιακό μετά το τέλος του αγώνα.

Ολυμπιακός: Η ενέργεια του Βαλμπουενά και η αποθέωση από τον Λουτσέσκου

Μερικές ώρες μετά την ισοπαλία με τον Άρη και τα όσα ακολούθησαν αυτήν ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-1, αλλά πολύ περισσότερο πραγματοποίησε μία πολύ πειστική εμφάνιση. Η ομάδα του Πειραιά έκανε ίσως ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια τη φετινή σεζόν.

Ήταν ένα ματς που έβγαλε τα πάντα ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Ήταν σωστός τακτικά και είχε πάθος και ενέργεια. Ήξερε πως θα κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ και πραγματικά τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν εφιαλτικά για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Το σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό ήταν πως ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν ήπιε… θάλασσα. Χρειάστηκε μερικά λεπτά να ξεπεράσει το σοκ, αλλά στο γήπεδο δεν έβγαλε την εικόνα της ομάδας που τα… έχασε. Πίστευε στις δυνατότητες της και έπειθε με την εικόνα της ότι μπορούσε να το πάρει το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να χτίσει το παιχνίδι από την άμυνα και το έκανε αποτυχημένα λόγω της τρομακτικής πίεσης που δεχόταν από τον Ολυμπιακό. Ο Ζοσέ Ανιγκό μάγος δεν είναι και δεν άλλαξε πολλά στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Ήξερε, όμως, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η ψυχολογία είναι αυτή που παίζει ρόλο.

Γι’ αυτό το λόγο και έβαλε στην ενδεκάδα τον Ματιέ Βαλμπουενά. Σε όλους φάνηκε παράξενη η επιλογή του Γάλλου προπονητή, αλλά εκείνος τον ξέρει πολύ καλά και ξέρει πως με την… τρέλα που κουβαλάει μπορεί να παρασύρει και την κερκίδα και τους συμπαίκτες του. Αυτό έκανε ο Ματιέ, ο οποίος από τη στιγμή που βγήκε για ζέσταμα έπαιξε με το μυαλό της κερκίδας και με κινήσεις προσπάθησε να τους ανεβάσει.

Ο Βαλμπουενά εκτός από το ότι είναι ποιοτικός παίκτης μπορεί να δώσει και μία άλλη ενέργεια στην ομάδα του. Και ο Ολυμπιακός που νίκησε τον ΠΑΟΚ ανάγκασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον παραδεχτεί. Ο Ρουμάνος προπονητής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Πειραιά. Δεν έψαξε για καμία δικαιολογία για την ήττα και απλά στάθηκε στην ποιότητα του Ολυμπιακού.

Όπως γράψαμε και μετά τον Άρη ο Ολυμπιακός και τώρα οφείλει να έχει ισορροπία στη διαχείριση αυτής της νίκης. Δεν έκανε απολύτως τίποτα, απλά πήρε τρεις βαθμούς και μπροστά του έχει ένα πολύ μεγάλο ματς.