Ανιγκό: «Περήφανος για τους παίκτες μου, για τη νίκη στη Λεωφόρο»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζοσέ Ανιγκό αναφέρθηκε στο  πώς γύρισε ο διακόπτης και οι Πειραιώτες έφτασαν στην επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με εμφατικό τρόπο. 

Ανιγκό: «Περήφανος για τους παίκτες μου, για τη νίκη στη Λεωφόρο»

Ο Ζοσέ Ανιγκό κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού σε μία δύσκολη περίοδο και κυρίως σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Με το 3-1 επί του ΠΑΟΚ οι Πειραιώτες στέλνουν μήνυμα ότι εξακολουθούν να «είμαστε εδώ» .

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

Γνωρίζετε την ομάδα και είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει με ενθουσιασμό, αλλά και αυτοσυγκράτηση…

Είναι αλήθεια ότι αλλάξαμε τη διάθεση μας μετά απ’ όσα συνέβησαν με τον Άρη. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να μπούμε με ενθουσιασμό. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε το γκολ παίξαμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και πίσω. Μείναμε πιστοί στο πλάνο να είμαστε συμπαγείς και είμαι πολύ περήφανος που οι παίκτες συνέχισαν να το κάνουν αυτό μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τι είπατε στους παίκτες και μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι και με ενθουσιασμό;

Είμαι καινούριος στον Ολυμπιακό, ωστόσο έχω 26 χρόνια εμπειρίας στη Μαρσέιγ. Σε έναν σύλλογο με απαιτήσεις και που παίζει σοε υψηλό επίπεδο. Ήμουν αυτός που πίστευα και έλεγα στους παίκτες ότι μπορούμε να αλλάξουμε και να τα καταφέρουμε. Εάν θες να καταφέρεις κάτι πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς. Συνήθως οι ομάδες παίρνουν πράγματα από τον χαρακτήρα του προπονητή τους. Εδώ και δύο ημέρες προετοιμάζω με τους βοηθούς μου με πολύ επαγγελματικό τρόπο και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Πως το σκεφτήκατε και βάλατε βασικό τον Βαλμπουενά μετά από 2-3 μήνες;

Τον Ματιέ τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια. Είμαι αυτός που του έκανε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Εγώ τον έφερα στον Ολυμπιακό και στην αρχή δεν ήθελε να έρθει. Είναι ένας γιος. Ακόμα και το σώμα του να μεγαλώσει θα είναι ένας έφηβος. Έχει πάντα τη νοοτροπία να κερδίζει. Όταν τον κάλεσα και τον ρώτησα αν μπορεί να παίξει και να δώσει το 100% τότε αποφάσισα να τον βάλω γιατί μπορούσε να δώσει αυτή την ενέργεια στην ομάδα.

Τώρα έχετε μπροστά σας το πιο σημαντικό ντέρμπι αιωνίων τα τελευταία πέντε χρόνια…

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τρεις βαθμούς. Όταν τελειώσει το παιχνίδι το πιο σημαντικό θα είναι με την ΑΕΚ. Ξέρω τι σημαίνει το ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι σαν το ντέρμπι της Μαρσέιγ με την Παρί. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αλλά είναι ένα ματς που διεκδικούμε τρεις βαθμούς. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως σήμερα και να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Τι έχετε να πείτε για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

Είχα αυτή τη συζήτηση ε τους διαιτητές καθώς ήταν Γάλλοι. Μου ανέφεραν ότι δημιούργησαν σπουδαία ατμόσφαιρα με ωραία ενέργεια. Δίνουν ιδιαίτερη ενέργεια. Το ήξερα, το έχουμε ζήσει και το είδαμε και σήμερα.