Ολυμπιακός: Ποια άλλη ομάδα θα άντεχε μετά από τρεις αλλαγές προπονητών;

Ο Ολυμπιακός απέδειξε κόντρα στον ΠΑΟΚ ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα και θα τα παίξει «όλα για όλα» στην Λεωφόρο για να βάλει από κάτω  τον Παναθηναϊκό, καθώς αν τον κερδίσει σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υπερτερεί!

Ολυμπιακός: Ποια άλλη ομάδα θα άντεχε μετά από τρεις αλλαγές προπονητών;

Από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων για τα λάθη στον οργανισμό του Ολυμπιακού, στις αποφάσεις που πάρθηκαν για συγκεκριμένες προσθήκες, στα λάθη των προπονητών, στην έλλειψη ποδοσφαιρικής λογικής, στο… αλαλούμ στην καθημερινότητα στον Ρέντη, στα εγκληματικά λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν οι Πειραιώτες δικά τους παιχνίδια, ενώ προηγούταν με 2-0!

Επίσης, έφτασε στο σημείο να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές προπονητών, να γίνει το «έλα να δεις» στο «φύγε εσύ, έλα εσύ», άλλη ομάδα να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλη στους ομίλους του Europa League στο πρώτο μισό της σεζόν, να γίνεται «θύμα«» διαιτητικών αποφάσεων, να, να…

Ποια άλλη ομάδα, όμως θα εξακολουθούσε να παραμένει στο «κόλπο» του πρωταθλήματος μετά απ’ όλα όσα σας περιγράψαμε παραπάνω; Μόνο ο Ολυμπιακός!

Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να τα φέρει… βόλτα με τόσες αναποδιές που της προέκυψαν μέσα στη σεζόν. Το είχε κάνει τη σεζόν 2002-03 με Τάκη Λεμονή, Γιάννη Κόλλια, Σρέτσκο Κάτανετς και πήρε το 7ο σερί πρωτάθλημα με τον Όλεγκ Προτάσοφ.

Το έκανε το 2016-17 ξεκινώντας την προετοιμασία με τον Μάρκο Σίλβα (για δύο μέρες) και ακολούθησαν οι Βίκτορ, Πάουλο Μπέντο, Βασίλης Βούζας και πήρε το πρωτάθλημα με τον Τάκη Λεμονή.

Απέτυχε το 2017-18 με τους Μπέσνικ Χάσι, Τάκη Λεμονή, Όσκαρ Γκαρθία και Χρήστο Κόντη σε μία χρονιά που φαινόταν ότι δεν μπορούσε να κυνηγήσει τίποτα.

Κι έρχεται και η φετινή χρονιά με τον Ολυμπιακό να έχει αλλάξει τρεις προπονητές (Πέδρο Μαρτίνς, Κάρλος Κορμπεράν, Μίτσελ), να έχει βρεθεί κάποια στιγμή στο -12 από την κορυφή, να τον θεωρούν «τελειωμένο», να ανασαίνει ξανά με το διπλό στη Ν. Φιλαδέλφεια, να ξαναπέφτει με το 2-2 με τον Άρη, να παραιτείται ο Μίτσελ, να βρίσκεται πίσω στο σκορ από τον ΠΑΟΚ στο ημίχρονο και στο τέλος να κερδίζει με εμφατικό τρόπο με 3-1.

Το επαναλαμβάνουμε: Ποια άλλη ομάδα θα άντεχε όλα όσα έχει περάσει ο φετινός Ολυμπιακός; Καμία!

Οι Πειραιώτες όταν είναι απολύτως συγκεντρωμένοι και λυσσασμένοι για τη νίκη, τότε θα ζουν βραδιές όπως με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό ασχέτως αν δεν κέρδισε το «τριφύλλι». Ισοπεδωτικός ήταν ο Ολυμπιακός και στα δύο ματς. Καλείται λοιπόν να μπει με την ίδια νοοτροπία και να παρουσιάσει τον ίδιο χαρακτήρα την Κυριακή (9/4) στην Λεωφόρο. Είναι στο χέρι του να βάλει από κάτω τον Παναθηναϊκό που δεν ενθουσιάζει με την απόδοσή του (στην ισοβαθμία θα υπερτερούν οι πρωταθλητές) και την 5η αγωνιστική των πλέι οφ που θα υποδεχτεί την σταθερά σε υψηλά επίπεδα αγωνιστικότητας ΑΕΚ, θα επιδιώξει να την βάλει επίσης από κάτω (επίσης θα υπερτερούν στην ισοβαθμία σε περίπτωση νίκης) και να πατήσει κορυφή!

Τρελό σενάριο ε; Ο φετινός Ολυμπιακός, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να τρελάνει άπαντες. Και φίλους, και εχθρόυς...