Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1: Θρύλος από τα παλιά!

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σχεδόν σε όλο το ματς και με θρυλική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στο θριαμβευτικό 3-1 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, παραμένοντας ολοζώντανος στο κυνήγι του πρωταθλήματος. 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1: Θρύλος από τα παλιά!

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα παλιά, ένας Ολυμπιακός ατσάλινος και δίχως να επηρεαστεί από την αναμπουμπούλα που προέκυψε μετά την παραίτηση του Μίτσελ, πήρε μία παλικαρίσια νίκη επί του ΠΑΟΚ και μάλιστα με ανατροπή στο Καραϊσκάκη (3-1). Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα, βρέθηκε από το πουθενά πίσω στο σκορ, αλλά όσα έχασε στο πρώτο ημίχρονο, τα έβαλε στο δεύτερο και παρέμεινε ολοζώντανος στο κυνήγι του τίτλου. Πλέον, έχει έναν μεγάλο «τελικό» να δώσει την Κυριακή (9/4) στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΑΝΙΓΚΟ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Από το μεσημέρι ακουγόταν ότι ο Ζοσέ Ανιγκό σκόπευε να βάλει τον Βαλμπουενά για να γίνει πολύ πιο ακριβής στο δημιουργικό κομμάτι ο Ολυμπιακός. Το έκανε τελικά ο Γάλλος, ο οποίος περίμενε έως την τελευταία στιγμή τους Εμβιλά και Μπα και από τη στιγμή που του είπαν ότι νιώθουν έτοιμοι, χωρίς δεύτερη σκέψη τους έριξε στη μάχη. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι Πειραιώτες , με τους Πασχαλάκη στο τέρμα, Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά και Χουάνγκ δίδυμο στα χαφ, τους Μπιέλ, Φορτούνη και Βαλμπουενά να πλαισιώνουν στην επίθεση τον Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα άφησε στον πάγκο τον Ολιβέιρα και έδωσε φανέλα βασικού στον Τόμας για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του στις αντεπιθέσεις. Κράτησε στον πάγκο τον Νάρεϊ και έβαλε τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Τάισον. Επίσης, δεν ξεκίνησε ούτε τον Ντάντας.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΣΤΟΧΙΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ… ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ Ο ΠΑΟΚ!

Μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του στο ματς με το σουτ του Μπιέλ που κατέληξε λίγο άουτ. Ποιος θα φανταζόταν, όμως, ότι θα ακολουθούσε «καταιγίδα» χαμένων ευκαιριών και στο τέλος του πρώτο 45λέπτου θα πήγαινε στα αποδυτήρια ευρισκόμενος πίσω στο σκορ, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ο Πασχαλάκης. Ρεσιτάλ αστοχίας από τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο πρώτο 20λεπτο έπαιζε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΟΚ. Έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βαλμπουενά (7’), τον Μπακαμπού (14’), τον Φορτούνη (14’, 19’), αλλά η μπάλα είτε έφευγε άουτ, είτε σταματούσε την πορεία της προς τα δίχτυα ο Κοτάρσκι, ο οποίος κατέβασε ρολά στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του σοβαρή επίσκεψη στα «καρέ» του Πασχαλάκη βρήκε δίχτυα, πιάνοντας ουσιαστικά κοιμώμενη την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Σάστρε στα δεξιά ανενόχλητο και ενώ ο Μπα καθυστέρησε να τραβηχτεί για να βγάλει τον Ισπανό οφσάιντ, ο μπακ του ΠΑΟΚ έβγαλε τη σέντρα, ο Τόμας πρόλαβε τον Παπασταθόπουλο και… 0-1 στο 22’ από το πουθενά. Ο Ολυμπιακός τα έχανε και ο ΠΑΟΚ είχε το απόλυτο ποσοστό ευστοχίας. Στους Πειραιώτες πήρε λίγο χρόνο για να συνέλθουν και αφού πρώτα είδαν τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά ένα φαλτσαριστό σουτ του Ζίβκοβιτς στο 29’, έδωσε συνέχεια στην εικόνα που είχε στο πρώτο 20λεπτο. Πάλι έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο της δημιουργίας τον Βαλμπουενά και τον Μπακαμπού σε ρόλο εκτελεστή. Από δική τους συνεργασία ο Γαλλοκονγκολέζος φορ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κοτάρσκι σε νέα κεφαλιά στο 36’, ενώ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είπε «όχι» και στο τετ α τετ με τον Ρέαμπτσιουκ στο 45’, με αποτέλεσμα το σκορ στο ημίχρονο να «γράψει» Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (ή Κοτάρσκι αν θέλετε) 0-1! Οι δε τελικές ήταν 13-3 υπέρ των πρωταθλητών…

ΣΟΥΠΕΡ ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο Ολυμπιακός αφού ξεπέρασε στο ξεκίνημα του β’ μέρους τη δύσκολη στιγμή με τον Αουγκούστο στο 51’ (έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης), στη συνέχεια πήρε για τα καλά μπρος και έκανε τη σπουδαία ανατροπή, παίζοντας λυσσασμένα για να φέρει τούμπα την κατάσταση. Ο Μπακαμπού στο 59’ με ένα πλασέ – μαγεία ισοφάρισε σε 1-1 και αφού ο Ανιγκό έβαλε φρέσκα πόδια (Μασούρα, Βρουσάι, Ελ Αραμπί), κατάφερε να φτάσει στο θριαμβευτικό 3-1. Το φοβερό είναι ότι οι τρεις αλλαγές συν τον Χάμες που μπήκε νωρίτερα, ήταν μέσα στα δύο γκολ. Αρχικά στο 78’ ο Ελ Αραμπί τροφοδότησε τον Χάμες που με το κεφάλι πήγε να βρει τον Μασούρα, ο Κουλιεράκης έκανε το τσαφ και ο Έλληνας εξτρέμ με κεφαλιά πρόλαβε τον Κοτάρσκι στην έξοδο και… 2-1. Στο 85’ ο Βρουσάι ήταν στη φάση που έκανε το χέρι ο Ζίβκοβιτς και ο Λετεσιέ με τη βοήθεια του VAR έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει με πέναλτι στο 87’ και να σηκώνει το Καραϊσκάκη στο πόδι. Ο Ολυμπιακός επανήλθε μετά το 2-2 με τον Άρη και τώρα πάει να τα παίξει «όλα για όλα» στην Λεωφόρο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 3-1

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Λετεσιέ (Γαλλία)

Σκόρερ: 59’ Μπακαμπού, 78’ Μασούρας, 87’ πέν. Ελ Αραμπί - 22’ Τόμας

Κίτρινες: 48’ Παπασταθόπουλος, 87’ Βρουσάι - 10’ Κουλιεράκης, 46’ Ζίβκοβιτς

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (57’ λ.τρ. Σισέ), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77’ Βρουσάι), Μπιέλ (77’ Μασούρας), Βαλμπουενά (60’ Χάμες), Μπακαμπού (77’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φελίπε Σοάρες, Τάισον (69’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (69’ Νάρεϊ), Ζίβκοβιτς (88’ Αντρέ Ρικάρντο), Τόμας (69’ Ολιβέιρα).