Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Μόνη πρώτη με το ...αγαπημένο της σκορ η «Ένωση»! (highlights)

Μετά το 1-0 στην Τούμπα η ΑΕΚ νίκησε με το μίνιμουμ σκορ και στον Βόλο και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας εν αναμονή του αγώνα του Παναθηναϊκού

Βόλος - ΑΕΚ 0-1: Μόνη πρώτη με το ...αγαπημένο της σκορ η «Ένωση»! (highlights)

Δεύτερη νίκη στα πλέι οφς και μάλιστα συνεχόμενη σε διάστημα τριών ημερών και πάλι εκτός έδρας για την ΑΕΚ.

Μετά την Τούμπα στo Bόλο. Με το ίδιο σκορ. 1-0 και πάλι με λάτιν σκόρερ.

Μετά τον Αραούχο τον Πινέδα και μοναξιά στην κορυφή για τον «δικέφαλο» εν αναμονή του αγώνα του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Αλμέιδα με τον κόσμο της στο πλευρό της (και παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη) έπαιξε «τόσο όσο» έχοντας πάρει το μάθημα από το...πάθημα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας.

H AEK με τον Μοχαμάντι να αγωνίζεται για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ (λόγω του τραυματισμού του) και με 5 αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχήμα στην Τούμπα (σ. επιβραβεύθηκε ο Μάνταλος για την ασίστ με τον ΠΑΟΚ όντας βασικός) ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς κόντρα στους Βολιώτες που εμφανίστηκαν με 11αδα... Παναθηναϊκού.

Στο 9ο λεπτό μετά από κόντρα του Ελίασον στον Tαχάτο και συνεργασία των Αραούχο - Λιβάι Γκαρσία η μπάλα στρώθηκε στον Πινέδα με τον Μεξικανό να νικά με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής τον («ήρωα» της Λεωφόρου) Κέιμαν που βρήκε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία.

Παρά το εις βάρος τους γκολ οι γηπεδούχοι δεν αποδιοργανωθήκαν και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.

Oύτε όμως οι ίδιοι απειλούσαν κι είναι ενδεικτικό ότι στο 51' είχαν την πρώτη τους τελική σε κεφαλιά του Κάτσε που απέκρουσε ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕΚ εν τω μεταξύ δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις με εξαίρεση εκείνο το σουτ του Αραούχο στην κλειστή γωνιά του Κλέιμαν που απέκρουσε με τα πόδια (77') ή λάθος γύρισμα του Λούνα που έβγαλε τον Λιβάι τετ α τετ αλλά εκείνος βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων (69')...

Xωρίς να κινδυνεύουν οι φιλοξενούμενοι λαχτάρησαν λίγο πριν το φινάλε (86') σε χέρι του Γαλανοπούλου αλλά οι διαμαρτυρίες για πέναλτι των γηπέδουχων δεν βρήκαν ευήκοα ώτα αφού θεωρήθηκε ακούσιο...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Bόλος - ΑΕΚ 0-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερς: 9’ Πινέδα

Δαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες: Ντέλετιτς -

Κόκκινες κάρτες: -

ΒΟΛΟΣ (Kώστας Μπράτσος):): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα – Κάτσε (81’ Καρτάλης) Τσοκάανης (89’ Μεταξάς), Γκάτζι – Ντέλετιτς (88’ Μεθκίδα), Οζέγκοβιτς (αναγκαστική, 42’ Πιρές), Τάχατος 4 (46’ Mπαριέντος).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης-Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι-Γιόνσον, Πινέδα (75’ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (90+3' Σιμάνσκι) – Αραούχο (84’ Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία (75’ Τσούμπερ).