Μακριά από το... Κόνφερενς!

Η παραίτηση του Μίτσελ και η αντικατάστασή του από τον Ζοσέ Ανιγκό (και... βλέπουμε) έχει «εξοστρακίσει» οποιαδήποτε άλλη ποδοσφαιρική κουβέντα.

Μακριά από το... Κόνφερενς!

Φρόνιμο είναι, όμως, να αφήσουμε για μία μέρα την προπονητολογία και ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα που λέει ότι ο Ολυμπιακός δίνει απόψε κόντρα στον ΠΑΟΚ κάτι παραπάνω από έναν «τελικό».

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, οι «ερυθρόλευκοι» από εκεί που παραμένουν βαθμολογικά ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου ή έστω της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να βρεθούν στο Κόνφερενς χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.

Αν θέλει ο Ολυμπιακός να ελπίζει για τον τίτλο και να μην μπλέξει σε περιπέτειες τύπου Κόνφερενς, θα πρέπει να κάνει σήμερα ό,τι δεν έχει πετύχει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Να κερδίσει στο Καραϊσκάκη ένα «μεγάλο» ματς (σ.σ. την ΑΕΚ την κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια)!

Διανύουμε μία σεζόν όπου όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και έχει εξελιχθεί σε... λεπτομέρεια για τον Ολυμπιακό να κερδίσει στην έδρα του τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Κακά τα ψέματα, οι μέρες είναι ολίγον τι παράξενες στον Ρέντη. Ο Μίτσελ έφυγε και οι παίκτες μούδιασαν στο άκουσμα της είδησης. Στην προπόνηση της Δευτέρας το κλίμα στις τάξεις των παικτών δεν ήταν ίδιο όπως την ημέρα που έφυγαν οι Πέδρο Μαρτίνς και Κάρλος Κορμπεράν. «Ούτε κρύο ούτε ζέστη» ήταν η κατάσταση τότε για τους ποδοσφαιριστές.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί ο Μίτσελ ήταν αγαπητός στα «κόκκινα» αποδυτήρια. Το θετικό τουλάχιστον είναι ότι αναλαμβάνει έστω και προσωρινά ένας άνθρωπος (Ανιγκό) που ήταν μαζί τους σε καθημερινή βάση από τον Σεπτέμβριο. Τον ξέρουν και τους ξέρει λοιπόν... Οπότε δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερος χρόνος προσαρμογής, αφού και ο Ανιγκό δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά που δούλευε ο Μίτσελ ως προς το κομμάτι της τακτικής. Μπορεί να δούμε νέα πρόσωπα, αλλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα δούμε ριζικές αλλαγές.

Εκείνο που «καίει» και άπαντες πρέπει να αντιληφθούν είναι ότι σε περίπτωση ήττας από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς.

Αν χάσει απόψε, θα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να πάρει αποτέλεσμα την Κυριακή στη Λεωφόρο, έχοντας μία ψυχολογία στα... Τάρταρα. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα πάρει ο Ολυμπιακός θα παίξει σημαντικό ρόλο στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αλλιώς μιλάς με έναν παίκτη όταν έχεις να του παρουσιάσεις την προοπτική της εισόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικά αν έχεις να του παρουσιάσεις τους ομίλους του Κόνφερενς.

Και εννοείται ότι έχεις πολλά αβαντάζ στις διαπραγματεύσεις αν κόψεις πρώτος το νήμα του τερματισμού και μάλιστα σε μία χρονιά όπου το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο από την πρώτη μέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι «όλα τα λεφτά» για το μέλλον του Ολυμπιακού.

Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, για το μέλλον και των δύο μονομάχων. Άλλωστε, πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο «Δικέφαλος του Βορρά», καθώς είναι ένα ερώτημα κατά πόσο θα αντέξουν τα... θεμέλια της Νέας Μεσημβρίας από τον αγωνιστικό «σεισμό» που θα προκαλέσει μία ενδεχόμενη δεύτερη σερί ήττα.