Ολυμπιακός: Το θέμα δεν είναι ποιος θα ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ...

Ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ (5/4, 21.00) δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία οι επιλογές της ενδεκάδας. Προέχει το πώς θα αποφευχθούν τα αστεία λάθη και τα δικαιώματα προς τον αντίπαλο για να μην μπλέξει ακόμα περισσότερο ο Ολυμπιακός. 

Ολυμπιακός: Το θέμα δεν είναι ποιος θα ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ...

Από το βράδυ της Τρίτης (4/4) έχει ξεκινήσει ένα... αλαλούμ για το αν θα μπορέσει να πάρει φανέλα βασικού ο Γιαν Εμβιλά ή αν θα καταφέρει ο Ουσεϊνού Μπα να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να μπει την τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (σ.σ. πολύ δύσκολο να είναι έτοιμος). Λες και αυτό είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού...

Μετά απ’ όλα όσα έχουν συμβεί με την παραίτηση του Μίτσελ, χάνεται το βασικό ζητούμενο. Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ είχε συμμαζευτεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν έδιναν δικαιώματα ή δεν έκαναν αστεία λάθη προκαλώντας την κοινή ποδοσφαιρική λογική. Τα πιο κραυγαλέα δικαιώματα τα έδωσε με τον Άρη, αλλά αν ανατρέξουμε και στα ματς που κέρδισε, τότε θα δούμε ότι π.χ. στον Βόλο κέρδισε από τρεις στατικές φάσεις και δεν απείλησε στην κανονική ροή την θεσσαλική εστία, καθώς οι παίκτες για κάποιο ανεξήγητο λόγο αποφάσισαν να παίξουν νωχελικά.

Στο 3-1 με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, η αποβολή του Μπιέλ λίγο έλειψε να κοστίσει, αν ο Πασχαλάκης δεν στεκόταν στο ύψος του με τις σωτήριες επεμβάσεις του σε κρίσιμα χρονικά σημεία του παιχνιδιού. Στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό έχανε το ένα γκολ πίσω από το άλλο και ένα... τσαφ του Μπα παρολίγο να αξιοποιηθεί από τον Σπόραρ. Στο 3-0 στην Λαμία η ομάδα της Φθιώτιδας είχε δοκάρι στα πρώτα λεπτά. Αν πάμε ακόμα πιο πίσω θα βρούμε και άλλα στοιχεία.

Ο Ολυμπιακός έπαιρνε αποτελέσματα, αλλά υπήρχε στο τέλος και ένα «ναι μεν αλλά...». Εννοείται ότι δεν μπορεί να γίνει το τέλειο παιχνίδι, όμως, μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο με την... προσπάθεια των Πειραιωτών να βάλουν ντε και καλά τους αντιπάλους τους στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης βαθμών. Αυτό που συνέβη με τον Άρη στο Φάληρο, θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλα παιχνίδια.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, το θέμα δεν είναι αν θα ξεκινήσει ο Εμβιλά, αν θα παίξει ο Ντόη δίπλα στον Παπασταθόπουλο, αν ο Μπα θα προλάβει να κάτσει έστω στον πάγκο ή ποια είναι η κατάσταση του Παπέ Σισέ που αγωνίστηκε τελευταία φορά για 5 λεπτά στις 29 Ιανουαρίου.

Μετά και την παραίτηση του Μίτσελ οι παίκτες θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η έλλειψη συγκέντρωσης απαγορεύεται δια ροπάλου. Τα ψέματα τελείωσαν... Αν παίξουν με τη φωτιά και κόντρα στον ΠΑΟΚ που θα κατέβει στο Καραϊσκάκη για να μην χάσει δεύτερο σερί ματς, τότε ο Ολυμπιακός θα υποφέρει.

Κι αν υποφέρει, τότε το άγχος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και δεν έχουν αποδείξει φέτος οι «ερυθρόλευκοι» ότι μπορούν να το διαχειριστούν. Αν δεν έχουν το μυαλό τους 100% σε κάθε φάση του αγώνα, μπορεί να μπλέξουν σε σοβαρότερες περιπέτειες. Από εκεί που - υποτίθεται - κυνηγάει το πρωτάθλημα, μπορεί στο τέλος να βρεθεί να παίζει με τα... χωριά στα προκριματικά του Κόνφερενς το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι εκείνοι που θα επιλεγούν από τον Ανιγκό να παίξουν, αλλά η νοοτροπία με την οποία θα μπουν οι «ερυθρόλευκοι». Το θέμα είναι αν θα έχουν τα «αποθέματα» να ορθώσουν ανάστημα τρία 24ωρα μετά τις σοβαρές «πληγές» που προκάλεσε το 2-2 με τον Άρη στην ψυχολογία τους και φυσικά το «δεν αντέχω άλλο» του Μίτσελ.