Τερζής: «Έχουμε ανέβει ψυχολογικά, βρίσκεται σε πίεση ο Παναθηναϊκός»

Ο Τόλης Τερζής αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ερχόμενο παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Τερζής: «Έχουμε ανέβει ψυχολογικά, βρίσκεται σε πίεση ο Παναθηναϊκός»

Η NOVA φιλοξένησε δηλώσεις του Τόλη Τερζή ενόψει του εντός έδρας αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό (5/4, 19:30) στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των play off.

Ο προπονητής των «κίτρινων» έκανε λόγο για ανεβασμένη ψυχολογία μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακός: «Η κατάσταση είναι πολύ καλή μετά το αποτέλεσμα που πήραμε κόντρα στον Ολυμπιακό! Η ψυχολογική μας διάθεση έχει ανέβει σε υψηλό επίπεδο και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον τρόπο που πήραμε τον βαθμό, ο οποίος είναι πολύτιμος για τη συνέχεια».

Για το εάν ο τρόπος που ήρθε η ισοπαλία θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα: «Ψυχολογικά, ναι! Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για εμάς ότι είμαστε ανεβασμένοι. Ξέρουμε, όμως, ότι και αυτό το παιχνίδι είναι απαιτητικό. Επίσης, έχουμε στο μυαλό μας τη διαχείριση που πρέπει να κάνουμε, για να είμαστε έτοιμοι και στο επόμενο, καθώς είναι τρία πολύ δυνατά παιχνίδια (σ.σ. με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) στη σειρά και πρέπει να είμαστε φρέσκοι, γιατί όλα είναι υψηλής πίεσης. Ειδικά με τον Παναθηναϊκό, πάντως, εκτός από τον ψυχολογικό τομέα, και στον αγωνιστικό θα είμαστε καλά, επειδή ακριβώς κάναμε καλή διαχείριση δυνάμεων στο προηγούμενο ματς».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης από τον Παναθηναϊκό: «Ξέρουμε καλά τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ καλή ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή. Χρειάζεται να επιβάλουμε το ρυθμό μας και το σκεπτικό μας στον αγωνιστικό χώρο. Να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να τα κάνει αυτά».

Για το αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε πίεση: «Πράγματι, ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση, γιατί δεν είχε καλό αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι του. Αυτό, όμως, είναι δικό του πρόβλημα. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι! Ξέρουν τα παιδιά τι περιμένουμε από αυτούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι ελπίζουμε να μας βοηθήσει και ο κόσμος μας να φτάσουμε στη νίκη».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσει στη νίκη: «Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού. Έχει γρήγορους παίκτες μπροστά κι αυτό θέλει προσοχή από τη δική μας πλευρά. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κάνουμε ευκαιρίες κι αυτές να τις κάνουμε γκολ».

Για τις απουσίες: «Απουσίες πέρα από τους Μανού Γκαρθία και Λούκας Ρουπ δεν υπάρχουν. Ο Ρουπ έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία, όπου είχε μεταβεί τις προηγούμενες ημέρες για να εξεταστεί από τον γιατρό του. Έκανε κάποιες θεραπείες εκεί. Έχουμε ενημέρωση από τον δικό του γιατρό για την κατάστασή του και τις θεραπείες του. Ο παίκτης θα προσπαθήσει να προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Βόλο, που είναι μετά τη διακοπή του Πάσχα».