Το καμπανάκι έγινε καμπάνα

Μπέρνλι, Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος… Τρία παιχνίδια που έχουν κοινά στοιχεία και έστειλαν μηνύματα ενόψει των σημαντικών ματς.

Το καμπανάκι έγινε καμπάνα

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο έγινε το δεύτερο συνεχόμενο που ο Ολυμπιακός το κέρδισε με γκολ στις καθυστερήσεις. Φυσικά και το παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίξει τρεις φορές ο διαιτητής, αλλά όταν αυτό τείνει να γίνει συνήθεια τότε ο βαθμός επικινδυνότητας αυξάνεται σημαντικά.

Ο Ολυμπιακός είναι μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας κάτι που αποτελεί μεγάλο κέρδος από μόνο του. Το γεγονός πως μία ομάδα που χτίστηκε από την αρχή έχει καταφέρει να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα και έχει μπει σε θέση οδηγού είναι πολύ σημαντικό. Έχει επίσης και ένα σημαντικό πλεονέκτημα όλο αυτό.

Δίνει τη δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία να δει κάποια πράγματα ενόψει των σημαντικών ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Και θα γυρίσουμε λίγο πιο πίσω, πριν τη διακοπή, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπέρνλι. Τότε ήμασταν ακόμα στην αφετηρία, όμως, ήταν ένα ματς που φανέρωσε κάποια πράγματα. Ο Ολυμπιακός συνάντησε δυσκολίες κόντρα στους Άγγλους, δυσκολεύτηκε να κάνει φάσεις και δέχτηκε αρκετές. Οι Άγγλοι δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Μετά τη διακοπή σε δύο ματς πρωταθλήματος βλέπουμε πάλι το ίδιο έργο. Ο Αστέρας έκανε φάσεις στο Καραϊσκάκη και ο Τόνσο θα μπορούσε να έχει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Αστόχησε και ήρθε το γκολ του Νάτχο να δώσει τους βαθμούς της νίκης. Στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός είχε θέμα στα τελειώματα του, ο Πανιώνιος έχασε ευκαιρίες με Σπιριντόνοβιτς και Ντουρμισάι και τελικά ήρθε το γκολ του Χασάν να δώσει τη νίκη.

Επί της ουσίας έχουμε ένα δείγμα δύσκολων αγώνων που ο Ολυμπιακός έχει παρουσιάσει τα ίδια συμπτώματα. Είτε "καθάρισε" ο Γιαννιώτης είτε αστόχησαν οι αντίπαλοι οι "ερυθρόλευκοι" δεν το πλήρωσαν και σκόραραν στο φινάλε. Είναι όμως ένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και ζητάει λύση ενόψει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που είναι τα μεγάλα ματς του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι καινούρια ομάδα ακόμα χτίζεται και όλα τα παραπάνω είναι αδυναμίες που εμφανίζονται στο γήπεδο και σιγά-σιγά μέσα από τη δουλειά πρέπει να εξαλειφθούν.