Πινέδα: «Κάναμε ένα βήμα και τώρα πάμε στο επόμενο»

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε για τη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ αλλά και τη συνέχεια στα πλέι οφ.

Πινέδα: «Κάναμε ένα βήμα και τώρα πάμε στο επόμενο»

Ο Πινέδα αναφέρθηκε και στον αγώνα με τον Βόλο την Τετάρτη (5/4) στο Πανθεσσαλικό9. Μιλώντας στην Cosmote TV ενόψει του αγώνα στο Πανθεσσαλικό, ο Μεξικανός τόνισε ότι η ομάδα της ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει βήμα-βήμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πινέδα

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε, και βάσει του σχεδιασμού, ότι το ματς θα ήταν περίπλοκο. Μπορέσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς, είχαμε πολύ καλή απόδοση. Κάναμε ένα βήμα και τώρα πάμε στο επόμενο, που είναι το παιχνίδι με τον Βόλο».

Για τη ρευστή κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα: «Πιστεύω πως ό,τι είναι να γίνει, εξαρτάται από την καθημερινή δουλειά που γίνεται. Πηγαίνουμε βήμα - βήμα, η κάθε ημέρα είναι διαφορετική κι έτσι αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα. Το ίδιο μας λέει και ο προπονητής, ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Βήμα - βήμα, λοιπόν, και θα πρέπει τώρα να έχουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον Βόλο για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για το παιχνίδι με τον Βόλο: «Θα είναι δύσκολο. Αν ήταν μια εύκολη ομάδα δεν θα βρισκόταν στα Playoffs μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια ομάδα, όπως και οι υπόλοιπες, που δουλεύει καθημερινά. Έχει τη δική της στρατηγική, το δικό της σχεδιασμό, ακριβώς ό,τι κάνουμε κι εμείς όταν δουλεύουμε. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι αυτό που είπα στην αρχή. Να πηγαίνουμε βήμα - βήμα, να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά για να παίρνουμε αυτό που επιδιώκουμε».

Για το ποια είναι τα συναισθήματα ενός ποδοσφαιριστή, που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα με αυτή την ανταγωνιστικότητα: «Είναι ό,τι πιο όμορφο το να μπορείς να συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα με τέτοιο ανταγωνισμό. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε ένας μας, είναι να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση. Να μην αφήσουμε δευτερόλεπτο που να μην είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσέχουμε τον εαυτό μας.

Είναι ό,τι πιο όμορφο να μπορείς να συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν τόσοι διεκδικητές. Νομίζω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να συμμετέχουν, όλοι ονειρεύονται το να βρεθεί η ομάδα τους όσο ψηλότερα γίνεται. Κι εγώ αυτό που θέλω είναι να μπορέσουμε στο τέλος να είμαστε στο υψηλότερο σημείο».