Πλέι οφ – Πλέι άουτ: Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής

Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ στη Super League.

Πλέι οφ – Πλέι άουτ: Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής

Η Λαμία επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και αυτή είναι η πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από τις 2 Μαΐου 2022, όταν είχε επικρατήσει πάλι για τα Playouts του πρωταθλήματος στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 2-0. Κόντρα στον Παναιτωλικό έχει τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια τους εκεί για τα Playouts, αφού επικράτησε το 2020-21 με 3-0, το 2021-22 με 2-1 και αυτή τη σεζόν με 3-1. Νίκη είχε και στο μοναδικό για τα Playouts που υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό, το 2019-20 και επικράτησε με 2-0.

H ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Τούμπα και να σπάσει το σερί του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε κρατήσει το αήττητο με τους Κίτρινους σε επτά διαδοχικά παιχνίδια. Η προηγούμενη νίκη της ΑΕΚ ήταν πάλι σε αγώνα για τα Playoffs, την 1η Ιουλίου 2020 με 2-0. Από τότε είχε πέντε επισκέψεις για το πρωτάθλημα (3 νίκες ΠΑΟΚ – 2 ισοπαλίες) και δύο για το Κύπελλο Ελλάδος (1 νίκη ΠΑΟΚ – 1 ισοπαλία). Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Αραούχο απέναντι στο ΠΑΟΚ, με τα άλλα δύο να έχουν σημειωθεί στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0 στις 12 Μαρτίου 2017, όταν σκόραρε δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι.

Τις 100 συμμετοχές στην Super League συμπλήρωσε ο Σβέριρ Ίνγκασον στην αναμέτρηση της Κυριακής (2/4) με την ΑΕΚ. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 5 Μαΐου 2019 στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2 στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η επόμενη σεζόν ήταν η πιο γεμάτη της καριέρας του, αφού αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια και σημείωσε 4 γκολ. Στις εκατό παρουσίες του σε αγώνες πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ έχει σημειώσει συνολικά 13 τέρματα. Έχει αγωνιστεί σε 142 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ και έχει σημειώσει 14 γκολ, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε και συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β’ (3 αγώνες – 1 γκολ).

Τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 και την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1. Από την πρώτη του χρονιά πήρε 29 αγώνες, που είναι οι περισσότεροι που έχει αγωνιστεί σε μια σεζόν για το πρωτάθλημα. Σε αυτές τις 100 συμμετοχές έχει σκοράρει 4 φορές, ενώ τα συνολικά του παιχνίδια με τους Πράσινους είναι 113 και έχει ένα ακόμη γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος, δηλαδή 5 συνολικά. Έχει αγωνιστεί δύο φορές και με τον Παναθηναϊκό Β’.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν σκόραρε για όγδοο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι του και έκανε αρνητικό ρεκόρ στην κατηγορία, αφού το τελευταίο του ήταν στις 31 Οκτωβρίου 2022, στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1. Από τότε δεν έχει σκοράρει εκτός κόντρα σε Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Άρη, ΟΦΗ, Παναιτωλικό, ΑΕΚ και δύο διαδοχικά ματς με τον Ιωνικό.

πηγή: slgr.gr