Έπρεπε να μείνει στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ έπρεπε να παραμείνει στον Ολυμπιακό για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Άλλο η κριτική, άλλο ο σεβασμός στο ποδόσφαιρο και σε αξίες. 

Έπρεπε να μείνει στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Ο Μίτσελ έπρεπε να μείνει στον Ολυμπιακό έως το τέλος της σεζόν για να ολοκληρώσει την κοπιαστική προσπάθειά του ώστε να φέρει την ομάδα εκεί που ήθελαν άπαντες, στην κορυφή. Την είχε πολύ κοντά σε αυτή οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε, πολύς καιρός.

Ο Μίτσελ έπρεπε να (αποφασίσει) να μείνει στον Ολυμπιακό παρόλο που ένιωθε αδικημένος από αποδοκιμασίες, αρνητικές κριτικές, αναρτήσεις κλπ. Η δική του προσπάθεια ήταν αυτή που έχει φέρει τους Πειραιώτες κοντά στην πρώτη θέση, ενώ όταν ο ίδιος ήρθε η απόσταση ήταν πολύ μεγάλη. Είχε αντέξει μετά το 3-0 από την ΑΕΚ, είχε αποθεωθεί μετά το 3-1 επί της ΑΕΚ.

Άλλο η κριτική στα λάθη (και έγιναν τέτοια στο ματς με τον Άρη, επισημάνθηκαν και μάλιστα με θόρυβο από κόσμο και ΜΜΕ) και άλλο ο σεβασμός που δεδομένα (πρέπει να) υπάρχει για έναν άνθρωπο ο οποίος το δήλωνε διαρκώς και το νιώθαμε όλοι ότι αγάπησε τον Ολυμπιακό και ήθελε να παραμείνει στις τάξεις αυτού του συλλόγου. Φυσικά είναι αυτονόητος ο σεβασμός για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου με τεράστια λάμψη στην καριέρα του στα ευρωπαϊκά γήπεδα και με αξιοπρέπεια και πολιτισμό σε απόψεις και πράξεις.

Ο καθένας έχει την γνώμη του, μία από αυτές είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε σκληρά για να μαζέψει τον Ολυμπιακό, να τον επαναφέρει στη διεκδίκηση του στόχου, να φτιάξει ένα κανονικό ρόστερ. Δεν απέφυγε λάθη, όπως συμβαίνει πάντα με όποιον δουλεύει, κάποιες φορές και πολύ σοβαρά σαν κι αυτά μετά το 70' στο ματς με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει καλύτερο προπονητή και ο Μίτσελ καλύτερο κλαμπ. Δεν ήταν ποδοσφαιρικά σωστό να σταματήσει αυτή η συνεργασία ένα μήνα πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Κι ας αποφάσιζαν μετά Ολυμπιακός και Μίτσελ τί θα έκαναν.

Εφόσον ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει αυτόν τον τίτλο η συνεισφορά του Μίτσελ θα είναι πολύ μεγάλη, ακόμη κι αν αποφάσισε να αποχωρήσει μετά απ' όσα ακολούθησαν το 2-2 με τον Άρη. Ενώ ακόμη και λίγες ώρες πριν από αυτό το ματς έλεγε ότι ήθελε να μείνει και του χρόνου στην ομάδα πανηγυρίζοντας τον φετινό τίτλο.

Αυτές είναι οι δικές μου (απ)όψεις του ίδιου νομίσματος. Πιο απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Το μόνο νόμισμα που έχει μία όψη είναι η νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να δυσκολέψει όχι μόνο ο τίτλος, αλλά και το Champions League. Κι ένας από τους πρώτους που δεν θα το ήθελε αυτό είναι ο Μίτσελ.