Χαριστέας: «Λάθος προσέγγιση του Μίτσελ, στόφα πρωταθλήτριας η ΑΕΚ»

Ο παλαίμαχος άσος Άγγελος Χαριστέας σχολίασε τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Χαριστέας: «Λάθος προσέγγιση του Μίτσελ, στόφα πρωταθλήτριας η ΑΕΚ»

Για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ μίλησε ο Άγγελος Χαριστέας. Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας.

«Αυτό που παρατήρησα τις πρώτες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ ότι καμία ομάδα δεν έχει εκμεταλλευτεί την έδρα της. Όλες οι ομάδες έχουν χάσει βαθμούς. Όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι του Άρη στο Καραϊσκάκης, ο Μίτσελ τον υποτίμησε και το πλήρωσε ακριβά, καθώς θεώρησε πως μετά το 2-0 τελείωσε το παιχνίδι για την ομάδα του κι αυτό φάνηκε από τις αλλαγές που έκανε. Πέρασε εκτός δύο παίκτες βαρόμετρα. Ο λόγος για τους Φορτούνη και Χουάνγκ. Ο πρώτος έχει βάλει την δική του σφραγίδα στην άνοδο του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, ενώ ο δεύτερος είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Από την άλλη ο Τερζής έκανε δύο αλλαγές και τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε. Επαναλαμβάνω ήταν λάθος η προσέγγιση του Μίτσελ στην χθεσινή αναμέτρηση, όπως και του Γιοβάνοβιτς για τον τρόπο που αντιμετωπίζει γενικά τα ματς των πλέι οφ. Έχει ένα στάνταρ στυλ παιχνιδιού και δεν το αλλάζει. Χθες αντιμετώπιζε μια πιο αδύναμη ομάδα στην έδρα του και δεν μπόρεσε να γεμίσει την περιοχή των Θεσσαλών και να γίνει πιο απειλητικός. Μίτσελ και Γιοβάνοβιτς είναι υπαίτιοι για τις απώλειες βαθμών των ομάδων τους», είπε αρχικά.

Για το διπλό της ΑΕΚ στην Τούμπα:

«Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει μια στόφα πρωταθλήτριας και χθες έδειξε από το πρώτο λεπτό πόσο θέλει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Δεν κοιτάει πως θα κυλήσει το παιχνίδι, αλλά πώς θα το κερδίσει. Η διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων φάνηκε πως επηρέασε κάποιες ομάδες. Σήμερα που μιλάμε η πιο ευνοημένη ομάδα είναι η ΑΕΚ η οποία έφερε τούμπα την κατάσταση βάση του προγράμματος των πλέι οφ. Θεωρώ ότι φετινός πρωταθλητής θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος που προσεγγίζει τα ματς η ΑΕΚ. Η Ένωση πετυχαίνει πολλά γκολ, παίζει ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο και έχει πολλά τρεξίματα».

Για την απουσία του Λουτσέσκου από τον πάγκο του ΠΑΟΚ:

«Ο Ραζβάν συμμετέχει ενεργά και συμμετέχει σε κάθε παιχνίδι και τα 90 λεπτά. Η απουσία του φάνηκε πως επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του, καθώς έλειψε η ενέργεια και το πάθος των προηγούμενων παιχνιδιών».

Για τον Ιτούρμπε:

«Ο Ιτούρμπε έχει δυνατές παραστάσεις από την καριέρα του και τέτοιοι παίκτες θέλουν συνέχεια να τους δίνεις κίνητρο και να τους ζητάς να δουλεύουν συνεχώς και να είναι σε εγρήγορση. Από τον Ιτούρμπε λείπει η ψυχολογία και το κίνητρο. Δεν υπάρχει θέμα αγωνιστικό. Θα τον χαρακτήριζα αλλοπρόσαλλο ποδοσφαιριστή. Ιτούρμπε και Ετέμπο άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού στο Φάληρο και ο Άρης μπόρεσε παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 να φύγει με έναν σημαντικό βαθμό από την έδρα του Ολυμπιακού».

Για την τοξικότητα και κατά πόσο θα επηρεαστεί το Πρωτάθλημα:

«Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Κάνεις μία συνεδρίαση παρουσία των ομάδων για να λυθεί ένα πρόβλημα και καταλήγεις στο τέλος να βγαίνουν όλοι λες και πάνε σε πόλεμο. Ευτυχώς τέτοιες συμπεριφορές δεν είδα ποτέ στο εξωτερικό. Εύχομαι κάποια στιγμή τα πράγματα να οργανωθούν και να σταματήσουν οι πρόεδροι των ομάδων να έχουν διαμάχες μεταξύ τους για το ποιος έχει δίκιο. Πρέπει να σταματήσει αυτό και να βρεθεί μια αρχή που θα τους βάζει πλέον όλους στη θέση τους. Να υπάρχει ισονομία».