Ολυμπιακός: Ο κύριος Μίτσελ που έκανε τη δουλειά και η λύση Ανιγκό

Ο Μίτσελ αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό μετά το 2-2 με τον Άρη, ενώ ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Η λύση Ανιγκό και το μέλλον.

Ολυμπιακός: Ο κύριος Μίτσελ που έκανε τη δουλειά και η λύση Ανιγκό

Ένα από τα δυσκολότερα κλαμπ της Ευρώπης είναι ο Ολυμπιακός και αυτό διότι ως οργανισμός δεν μπορεί να ανεχτεί την ήττα και μπαίνει πολύ εύκολα σε κρίσεις. Κάπως έτσι τώρα η ομάδα του Πειραιά μερικές ημέρες μετά το πάρτι που είχε στηθεί για το διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε κρίση για το 2-2 με τον Άρη.

Μία κρίση που είχε ως αποτέλεσμα μία ακόμα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Μίτσελ να αποχωρεί. Ένας Μίτσελ που έκανε τρομερά λάθη στον αγώνα με τον Άρη και είναι καθαρά δική του ευθύνη το 2-2. Από την άλλη θα ήταν άδικο και άτιμο να μην αναγνωριστεί στον Ισπανό προπονητή πως δέχτηκε να αναλάβει την ομάδα όταν βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Μετά την ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με 45 παίκτες στον Ρέντη και με την ομάδα να βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Σε μία εποχή που όποιος άκουγε τι γινόταν στον Ολυμπιακό έστριβε δια του αρραβώνος, εκείνος ήρθε με όλη του την καρδιά. Ήρθε με μεγάλη αγάπη για την ομάδα και του ζητήθηκε να γίνει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και να πάρει τον τίτλο. Ο Μίτσελ πράγματι έφερε το ρόστερ στα μέτρα του και αφήνει την ομάδα στο -3 από την κορυφή έχοντας αποκτήσει μία ποδοσφαιρική λογική. Βασικά έχει γίνει μία πιο νορμάλ ομάδα σε σχέση με αυτό που ανέλαβε. Το ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή συζητάει για το πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρα έργο του Μίτσελ.

Ένας άνθρωπος που όλοι γνώριζαν ποιος είναι και ποιες είναι οι προπονητικές του ικανότητες. Όσοι τον επέλεξαν ήξεραν μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες του και πως ήταν ο κατάλληλος για τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κοροϊδέψει, ήρθε για να δουλέψει και το έκανε. Έβγαλε τον Ντόη σε μία περίοδο που είχε ξεμείνει από στόπερ και έσπασε… αβγά στα αποδυτήρια που υπήρχαν αρκετές βεντέτες και είχε χαθεί ο έλεγχος. Ο τρόπος που φεύγει σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος, αλλά από την άλλη είναι δεδομένο πως είτε αρέσει είτε όχι ο Μίτσελ είναι κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού. Είναι άνθρωπος που δούλεψε για τον σύλλογο, τον αγάπησε και προσπάθησε για το καλό του χωρίς να τον βλάψει. Του έδωσε πίσω την ταυτότητα του νικητή που είχε χάσει την εποχή που ανέλαβε και φεύγει σαν κύριος όπως ήρθε.

Ο Ζοσέ Ανιγκό την Τετάρτη θα γίνει ο τέταρτος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Ο Γάλλος ήταν η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για τους Πειραιώτες, διότι είναι στον Ρέντη, ξέρει καταστάσεις και βασικά έχει πολύ καλές σχέσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ειδικά με τους γαλλόφωνους ο Ανιγκό τα πηγαίνει εξαιρετικά και μη ξεχνάμε πως είναι ο άνθρωπος που έχει φέρει στην Ελλάδα Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Δεν «καίγεται» να μείνει στην τεχνική ηγεσία, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τις συζητήσεις με προπονητές. Το πιθανότερο είναι πως ο Ανιγκό θα βγάλει τη σεζόν, αλλά κάθε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη με πιο πιθανό σενάριο είναι να πάει και στη Λεωφόρο και βλέπουμε…