Ανιγκό: «Πρώτα φταίνε οι παίκτες...»

Ο Γάλλος τεχνικός του Πανιωνίου στάθηκε κυρίως στις χαμένες ευκαιρίες των ποδοσφαιριστών του, ωστόσο σχολίασε με τον τρόπο του και το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα.

Ανιγκό: «Πρώτα φταίνε οι παίκτες...»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Πανιωνίου, Ζοσέ Ανιγκό, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό:

Πού θεωρείτε ότι κρίθηκε το αποτέλεσμα;

Πρώτα φταίνε οι παίκτες μου, γιατί έκαναν μερικά λάθη όταν είχαμε ευκαιρίες και φυσικά υπάρχει μία στιγμή στο παιχνίδι που κάτι έγινε, αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω και το αφήνω στους δημοσιογράφους.

Από την άσχημη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ είδαμε σήμερα έναν διαφορετικό Πανιώνιο; Τι συνέβη όλη την εβδομάδα και είδαμε αυτή την αλλαγή;

Πιστεύω ότι πραγματικά όταν παίξαμε με την ΑΕΚ, η εμφάνιση ήταν πολύ κακή στο δεύτερο μέρος. Κρατάω στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτή την εμφάνιση, γιατί δεν ήταν τόσο άσχημο το παιχνίδι που δώσαμε με τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό.

Θεωρείτε άδικο το αποτέλεσμα, βάσει της εικόνας του αγώνα και του γκολ που ακυρώθηκε;

Οταν ο Πανιώνιος παίζει και προσπαθεί να πάει μία χαρά, δεν χρειάζεται ο προπονητής να φτιάξει ένα τείχος στην άμυνα και να δείξει ότι παίζει μόνο με άμυνα. Αυτό που προσπαθώ είναι να παίζει καλά και επιθετικά.

Τι πρέπει να γίνει για να μπει η μπάλα στα δίχτυα;

Σήμερα μπήκε η μπάλα στα δίχτυα και συνέβη κάτι και... δεν μπήκε η μπάλα.

Τι πρέπει να γίνει για να μην δέχεται γκολ ο Πανιώνιος μέσα από την περιοχή;

Φυσικά θα δουλεύω δυνατά για την άμυνα του Πανιωνίου, αλλά είναι περίεργο είναι ότι το γκολ έρχεται όταν η μπάλα είναι τόσο κοντά.

Τηρουμένων των αναλογιών και της δυναμικότητας του αντιπάλου, ο σημερινός Πανιώνιος ήταν ο καλύτερος επί των ημερών σας;

Είμαστε στην 4η αγωνιστική και είδαμε ότι σήμερα δείξαμε το καλύτερο πρόσωπο. Ψάχνω όμως συνεχώς να γινόμαστε ολοένα και καλύτερα. Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε.

Το θεωρητικά δύσκολο πρόγραμμα τελείωσε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ξεκινάει μία σειρά αγώνων που είναι στις δυνατότητες της ομάδας. Θα ετοιμάσετε πλέον έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού του Πανιωνίου για να ξεκινήσουν και οι νίκες;

Η απάντηση είναι καθαρά “ναι”. Πραγματικά σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί θα είναι λίγο πιο “εύκολο”. Θέλουμε τώρα αποτελέσματα.

Έχετε κάποια εικόνα για την κατάσταση του Μανοϊλοβιτς;

Φαίνεται ότι έχει μία θλάση. Θα χρειαστεί μάλλον χρόνο. Ευτυχώς υπάρχει κι άλλος τερματοφύλακας, ο Κότνικ και δεν θα ανησυχήσουμε για τη συνέχεια.