Ολυμπιακός: Όταν δεν είναι ταπεινός

Ο Ολυμπιακός πέταξε δύο βαθμούς στο παιχνίδι με τον Άρη και αποδείχτηκε πως όταν παίρνει ψηλά τον αμανέ τρώει κατραπακιά.

Ολυμπιακός: Όταν δεν είναι ταπεινός

Το ότι έβγαλε τα μάτια του ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Άρη δεν αμφισβητείται. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε ένα δικό της ματς να το κάνω δώρο και να πετάξει δύο βαθμούς. Όσο και να προσπαθήσει κανείς να καταλάβει τι έχει γίνει δεν θα μπορέσει να δώσει μία εξήγηση.

Ή μάλλον για να είμαστε και πιο σωστοί ποδοσφαιριστές και Μίτσελ πίστεψαν μετά το 2-0 ότι το ματς τελείωσε. Ο Ολυμπιακός όταν πήρε κεφάλι δύο τερμάτων είχε απέναντι του μία ομάδα που δεν τον απειλούσε. Κι όμως από το… πουθενά πέτυχε ένα γκολ και μείωσε σε 2-1. Ένα τραγικό λάθος του Ρέτσου έδωσε το δικαίωμα στον Ιτούρμπε να κάνει το 2-1. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι για όλα φταίει ο Ρέτσος. Φυσικά και φταίει και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν είναι ο μοναδικός.

Το μεγάλο κακό για τον Ολυμπιακό έγινε που μετά το 2-1 αιφνιδιάστηκε τόσο πολύ που έχασε το μυαλό του και τη ψυχραιμία του. Ο Μίτσελ ενήργησε σαν να έβγαλε πανικό από τον πάγκο. Αδικαιολόγητα έβγαλε και τον Φορτούνη και τον Μπακαμπού και τον Χουάνγκ. Ο τελευταίος μπορεί να είχε μία ενόχληση και να έγινε αλλαγή, αλλά οι άλλοι δύο δεν υπήρχε λόγος να βγουν σε ένα σημείο που δημιουργούσαν φάσεις και απλά έλειπε το γκολ.

Όλος ο Ολυμπιακός έκανε… τρέλες για να χάσει αυτό το παιχνίδι από τον Άρη και το ζητούμενο τώρα είναι να μην τις συνεχίσει. Έχει λογική να υπάρχει απογοήτευση, αλλά δεν έχει καμία λογική το ανάθεμα προς όλους όταν μπροστά υπάρχουν πολλά ματς. Είναι σαν κάποιοι να περιμένουν να τραβήξουν την σκανδάλη. Οι ίδιοι που αποθέωναν την ομάδα μετά το διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι ίδιοι που θα κάνουν κάτι αντίστοιχο την Τετάρτη εάν νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Εάν στον Ολυμπιακό δεν υπάρξει ισορροπία και εκτός αγωνιστικού χώρου δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής με επιτυχία. Το ίδιο ισχύει και για τους εντός αγωνιστικού χώρου που το έριξαν στο σορολόπ μετά το γκολ του Σωκράτη. Είχαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω ή να χριστούν όλοι σκόρερ. Το μάθημα του έπρεπε να το είχε πάρει όταν είχε συμβεί με τον ΠΑΣ το ίδιο τώρα βγάζει τα μάτια του και δείχνει ότι έχει αλαζονεία όταν αισθάνεται καλά μετά από σερί θετικά αποτελέσματα.