Σβαμπ: «Πολύ σημαντική η απουσία του Λουτσέσκου, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Ο Στέφαν Σβαμπ αναφέρθηκε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ για την δεύτερη αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος.

Σβαμπ: «Πολύ σημαντική η απουσία του Λουτσέσκου, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο ΠΑΟΚ στις 19:30 για τη δεύτερη αγωνιστική των play off της Super League. Ενόψει του αγώνα ο Στέφαν Σβαμπ παραχώρησε δηλώσεις στη NOVA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως αξιοποίησε ο ίδιος την διακοπή αλλά και η ομάδα είπε: «Μας έκανε πολύ καλό η διακοπή, πριν το παιχνίδι με τον Άρη είχαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών που στέρησαν τη συμμετοχή κάποιων παικτών. Αλλά πλέον έχουν επανέλθει όλοι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον προπονητή διότι υπάρχουν ακόμη εννιά παιχνίδια για τα play off και ένα για το κύπελλο. Έτσι, καταφέραμε να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, αναζωογονηθήκαμε και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι η ομάδα μετά από διακοπή δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα σχολίασε: «Δεν είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα και δεν είναι κάτι το οποίο το σκεφτήκαμε κατά την διάρκεια της διακοπής. Εμείς αυτό που κοιτάξαμε ήταν να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, να ετοιμαστούμε και να δώσουμε την μάχη μας για τα play off που έχουν ήδη ξεκινήσει. Είναι κάτι τελείως διαφορετική αυτή η διαδικασία σε σχέση με το πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι σε ένα γεμάτο γήπεδο οπότε ανυπομονούμε να παίξουμε αυτό το φανταστικό παιχνίδι».

Για το τι ματς περιμένει σήμερα και αν έχει ομοιότητες σε σχέση με το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι τόνισε: «Δεν νομίζω πως θα είναι κάτι διαφορετικό. Θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που είναι πολύ δυνατές και ισχυρές που πιέζουν για τη νίκη. Περιμένω ένα παιχνίδι που θα είναι λεπτομερειών και φυσικά θα κριθεί στο πάθος που θα δείξουν οι δύο ομάδες. Οπότε, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα δεδομένα της αναμέτρησης της κανονικής περιόδου».

Για το γεγονός πως αντιμετωπίζουν μια ομάδα που είναι υπό πίεση υπογράμμισε:
«Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα η κατάσταση του αντιπάλου. Το κυριότερο είναι σε τι κατάσταση βρισκόμαστε εμείς, έτσι και αλλιώς έχουν ξεκινήσει τα play off και όλα τα παιχνίδια πλέον είναι ντέρμπι. Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ και εμείς παίξαμε δύσκολα παιχνίδια και προερχόμαστε από ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Άρα, δεν μας απασχολεί σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αντίπαλος και δεν μπορούμε να επηρεάσουμε και ιδιαίτερα τον αντίπαλο πριν το παιχνίδι. Εμείς από την πλευράς μας όταν παίζουμε στο γήπεδο μας σκεφτόμαστε μόνο την δική μας δουλειά και όχι τον αντίπαλο».

Για το γεγονός πως ο Λουτσέσκου δεν θα είναι στον πάγκο δήλωσε: «Αν γυρίσω πίσω στην καριέρα μου είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει. Δεν ξέρω αν οι συμπαίκτες μου έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Φυσικά είναι πολύ σημαντική η παρουσία του προπονητή στον πάγκο και μας βοηθάει πάρα πολύ. Αλλά υπάρχουν και οι βοηθοί του προπονητή που είναι επίσης εξαιρετικοί και θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ. Εμείς γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, και παρόλο που θα είναι αισθητή η απουσία του Λουτσέσκου, οι ποδοσφαιριστές και όλο το τεχνικό επιτελείο θα τον αναπληρώσουμε και φυσικά είναι σημαντικό που θα είναι στο επόμενο παιχνίδι στον πάγκο».