Ολυμπιακός: Το έξτρα κίνητρο για τη Νέα Σμύρνη

Ο Πέδρο Μαρτίνς έσπευσε με κάποιες κουβέντες του προς τους παίκτες του να τους δώσει να καταλάβουν τη σημασία που έχει η αποψινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, έχοντας και... θέα την τριάδα – φωτιά με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Το έξτρα κίνητρο για τη Νέα Σμύρνη

Έχει πει πολλά πράγματα ο Πέδρο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του το προηγούμενο τριήμερο. Ακόμα και στην... ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Μπέτις, έκανε τις παρατηρήσεις του στον Καμαρά για το γεγονός ότι σούταρε απ' όπου έβρισκε, ενώ θα μπορούσε να κάνει ευκολότερη τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συμπαικτών του.

Σε γενικές γραμμές αυτό που επιχείρησε να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν να εξηγήσει στους παίκτες του ότι δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουν με το 0-0 κόντρα στην Μπέτις, ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ουσιαστικά από δικά τους λάθη επέτρεψαν στους Ανδαλουσιάνους να βγάλουν κάποιες φάσεις, ωστόσο, τους ξεκαθάρισε ότι το πρόσημο στο τέλος είναι θετικό.

Ποιο είναι το έξτρα κίνητρο ωστόσο που τους έδωσε για να βγουν σαν... Ολυμπιακός στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο; Ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη την αγωνιστική συμπεριφορά όλων ενόψει της τριάδας-φωτιά που ακολουθεί με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παράπονο από κανέναν, με εξαίρεση - όπως είναι φυσιολογικό - κάποια επιμέρους τακτικά ζητήματα τα οποία τα επισημαίνει στα βίντεο που δείχνει με τους αγώνες που έχουν προηγηθεί. Εκεί όπου τους δείχνει τα λάθη τους για να μην τα επαναλάβουν στη συνέχεια.

Αντιθέτως βλέπει στους παίκτες του με μία νοοτροπία ότι δεν κάνουν διακρίσεις στα ματς. Είχε παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο τα προηγούμενα χρόνια, ορισμένοι να φυλάνε τα πόδια τους για να είναι πιο φρέσκοι στα μεγάλα ματς.

Στην προετοιμασία για το αποψινό ματς της Ν. Σμύρνης με τον Μαρτίνς έχει δει -ανεξαιρέτως- όλους τους ποδοσφαιριστές του να φωνάζουν “παρών”. Περιμένει ωστόσο απ' όσους αγωνιστούν να καταθέσουν την ψυχή τους και να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι, γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες.

Αν παρουσιαστούν λοιπόν οι παίκτες του όπως πρέπει, τότε θα έχουν και το προβάδισμα ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί (σ.σ. την Πέμπτη με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο θα γίνει εκτεταμένο ροτέισον).

Τους το είπε ουσιαστικά κατάμουτρα ο Μαρτίνς. Ότι θέλει να δει και με τον Πανιώνιο την αγωνιστική συμπεριφορά που είδε και στα προηγούμενα ματς. Να μην χαλαρώσουν σε κανένα σημείο του αγώνα, γιατί ξέχωρα από το ότι εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό τη θέση τους στην ενδεκάδα των μεγάλων αγώνων που ακολουθούν, οι “κυανέρυθροι” είναι μία ομάδα που ψάχνεται σήμερα για να κάνει το δικό της “restart” μετά το κακό ξεκίνημα που έχει στο πρωτάθλημα.