Ολυμπιακός: Προσέχουν για να έχουν με Χάμες

Γιατί «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από την αποστολή του χθεσινού φιλικού της Κολομβίας. Επιστρέφει Ελλάδα και κρίνεται η παρουσία του με Άρη...

Ολυμπιακός: Προσέχουν για να έχουν με Χάμες

Νέος συναγερμός σήμανε χθες με τον Χάμες Ροντρίγκες. Από εκεί που ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας, Νέστορ Λορέντζο, δήλωνε ότι θα είναι στη διάθεσή του για το χθεσινό φιλικό με την Ιαπωνία στην Οσάκα, λίγη ώρα πριν από τη σέντρα γνωστοποιήθηκε ότι ο άσος του Ολυμπιακού όχι μόνο δεν είναι στην ενδεκάδα αλλά έμεινε και εκτός αποστολής.

Μάλιστα, τα ΜΜΕ της Κολομβίας που έψαξαν να δουν τι συμβαίνει και για ποιον λόγο αποκλείστηκε από την αποστολή δημοσίευσαν ρεπορτάζ που ήθελαν τον Χάμες να υπολογίζεται κανονικότατα και παρουσίασαν μεταξύ άλλων και τη φανέλα του με το «10» που την είχαν έτοιμη οι φροντιστές στα αποδυτήρια για να τη φορέσει και να βγει στον αγωνιστικό χώρο να παίξει!

Τι συνέβη; Σύμφωνα με τους Κολομβιανούς δημοσιογράφους, o Χάμες ένιωσε μία μικρή μυϊκή ενόχληση στο σημείο που είχε βγάλει τον τραυματισμό του και προ εβδομάδων στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμο να προφυλαχθεί και να μην παίξει. Θυμίζουμε ότι και προπαραμονή του χθεσινού φιλικού ο Ροντρίγκες δεν είχε προπονηθεί με το υπόλοιπο γκρουπ και εκφράζονταν τότε αμφιβολίες σχετικά με την παρουσία του κόντρα στην Ιαπωνία.

Αυτές τις αμφιβολίες είχε σπεύσει ο Νέστορ Λορέντζο να τις εξαφανίσει δημοσίως, αλλά αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν είχε δίκιο ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Το ζητούμενο πλέον για τον Ολυμπιακό δεν είναι το «μπες-βγες» που προέκυψε με τον Χάμες στην αποστολή της Κολομβίας για το φιλικό με την Ιαπωνία.

Αυτό που ενδιαφέρει άπαντες στο λιμάνι είναι η κατάστασή του ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Άρη. Ο ποδοσφαιριστής ήδη έχει πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής από την Ιαπωνία και το αργότερο αύριο θα βρίσκεται στον Ρέντη για να εξεταστεί από το ιατρικό τιμ.

Πιθανότατα δεν έχει κάτι το σοβαρό, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στην Κολομβία, όμως στον Ολυμπιακό θέλουν να τον «τσεκάρουν» και να πράξουν αναλόγως. Αν έχει έστω και μία μικρή μυϊκή ενόχληση, δεν έχει κανένα νόημα να αγωνιστεί με τον Άρη. Θα είναι προτιμότερο δηλαδή να προφυλαχθεί ενόψει των αναμετρήσεων με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που ακολουθούν. Όλα αυτά λοιπόν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην αυριανή προπόνηση, έτσι ώστε να διαμορφώσει ανάλογα και τα πλάνα του ο Μίτσελ για τον αγώνα με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ