Ολυμπιακός: «Σκανάρει» κι άλλους... Πήλιους

Μετά το «καπάρωμα» του 22χρονου αριστερού μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα Σταύρου Πήλιου, ο Ολυμπιακός εξετάζει εξονυχιστικά από την ελληνική αγορά κι άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ολυμπιακός: «Σκανάρει» κι άλλους... Πήλιους

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν κοιτούσε ιδιαίτερα την ελληνική αγορά. Ίσως επειδή δεν υπήρχαν και ποδοσφαιριστές που έκαναν «κλικ» στο τμήμα σκάουτινγκ, στον πρώην προπονητή του (Πέδρο Μαρτίνς) ή στους ανθρώπους των Πειραιωτών που είναι επιφορτισμένοι με τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε περιπτώσεις τύπου Αλέξανδρου Πασχαλάκη που είναι φτασμένος ποδοσφαιριστής και έχει «γράψει» τα χιλιόμετρά του. Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις τύπου Σταύρου Πήλιου. Ο 22χρονος αριστερός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, που θα πιάσει λιμάνι το καλοκαίρι όπως σας ενημερώσαμε από χθες εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο το επόμενο δίμηνο, κάνει κατά κάποιον τρόπο την αρχή.

Για να επανέλθουμε στα του ελληνικού «σαφάρι» που κάνει ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε να δει αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές στους οποίους θα μπορούσε να επενδύσει τη νέα σεζόν, η πληροφορία που υπάρχει είναι ότι κοιτάζει περιπτώσεις για όλες τις θέσεις. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τους πάρει όλους. Γίνεται το απαραίτητο «σκανάρισμα», μελετούν τα δυνατά και τα τρωτά σημεία των νεαρών ποδοσφαιριστών και αναλόγως θα πράξουν για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε κίνηση ή όχι. Υπάρχουν πάντως ποδοσφαιριστές από την εγχώρια αγορά που έχουν ξεχωρίσει και τους παρακολουθούν εδώ και μήνες. Για παράδειγμα τον Πήλιο τον παρακολουθούν από τον Οκτώβριο και έπαθαν την... πλάκα τους στο 2-2 του Ολυμπιακού στα Γιάννινα τον Δεκέμβριο. Συνέχισαν να τον παρακολουθούν και είδαν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστικό θράσος, ταχύτητα, πνευμόνια για να ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πλευρά και τσαγανό. Όλα αυτά λοιπόν, σε συνδυασμό και με τις πληροφορίες που πήραν για τον χαρακτήρα του, είχαν ως αποτέλεσμα να κάνει την κίνησή του και να τον «καπαρώσει» τη στιγμή που φαινόταν η ΑΕΚ να τον γλυκοκοιτάζει.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ