Οι ατάκες Μαρινάκη σε Μπαλτάκο, Μπένετ και Μελισσανίδη στη σύσκεψη στην ΕΠΟ

Τι ειπώθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε Μπαλτάκο, Μπένετ και Μελισσανίδη στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ.

Οι ατάκες Μαρινάκη σε Μπαλτάκο, Μπένετ και Μελισσανίδη στη σύσκεψη στην ΕΠΟ

Όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερα πράγματα προκύπτουν από το ρεπορτάζ για τις ατάκες που έχουν ακουστεί στην 4ωρη σύσκεψη των «μεγάλων» με τον Στιβ Μπένετ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προέκυπταν από το λιμάνι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απευθυνόμενος στον Τάκη Μπαλτάκο τού είπε μεταξύ άλλων: «Είσαι ένας γελοίος ψεύτης και δεν περίμενα να παραδεχτείς τίποτα από όσα λες».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Μπένετ, προέκυπτε από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ότι του είπε τα εξής: «Πρέπει να σηκώσεις τα τηλέφωνα να μιλήσεις με όλες τις ομοσπονδίες, με όλους τους διαιτητές που γνωρίζεις αυτά τα 30 χρόνια που μας είπες στο βιογραφικό σου, το οποίο βέβαια έπρεπε να μας δώσεις τον Αύγουστο και όχι σήμερα. Ομως στην πραγματικότητα εσύ επίτηδες δεν φέρνεις καλούς διαιτητές για τον απλούστατο λόγο ότι θέλεις να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι καλύτεροι. Κι έτσι να ορίζει ο Μάνταλος τους φίλους του όπως κάνει μέχρι σήμερα».

Συνεχίζοντας του είπε: «Σας λέμε να βοηθήσουμε όλοι να έρθουν καλοί διαιτητές αφού δεν μπορείτε. Λέτε παραμύθια στον κόσμο ότι τους διαιτητές θα τους φέρνει ο Ολυμπιακός, θα τους φέρνει ο Μαρινάκης. Βρείτε τους λοιπόν μόνοι σας. Αλλά να ξέρετε ότι αν δεν έρθουν ελίτ διαιτητές και τοπ διαιτητές πρώτης κατηγορίας από τοπ πρωταθλήματα εμείς δεν θα αφήσουμε την ομάδα να πάει σε σφαγή. Αρκετά έχει αλλοιωθεί το πρωτάθλημα».

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε στον Άγγλο αρχιδιαιτητή: «Ξαναλέμε για χιλιοστή φορά, γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Ελίτ διαιτητές ή διαιτητές από την πρώτη κατηγορία και μόνο από τα δέκα κορυφαία πρωταθλήματα. Σε αυτά τα κούφια λόγια και τις ανακοινώσεις να έρχονται διαιτητές από όλη την πρώτη κατηγορία, εμείς δεν συμφωνούμε. Και ο Νταμπάνοβιτς πρώτη κατηγορία είναι. Έτσι θέλετε να πάει το πρωτάθλημα; Πιστεύετε ότι θα τελειώσει; Βρες καλούς διαιτητές στα χαρακτηριστικά που είπαμε. Στο ζητάνε όλες οι ομάδες και δεν έχεις καμία δικαιολογία. Και το ότι παραδέχτηκες ότι ο Μάνταλος είναι αντιπρόεδρός σου και κάνει τους ορισμούς, είναι κάτι που το ξέρει όλη η Ελλάδα. Ετσι εξηγείται γιατί κάποιοι ήξεραν τους ορισμούς μέρες πριν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και μιλάτε εσείς για καθαρό ποδόσφαιρο».

Τέλος είχε έναν έντονο διάλογο και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως προκύπτει από την πειραϊκή ΠΑΕ: «Αν ο Κλάτενμπεργκ είναι απατεώνας να πας στη Δικαιοσύνη. Να δώσεις και σε εμάς τα στοιχεία για να μην τον πληρώνουμε στη Super League. Γιατί δεν παίρνετε τώρα τον Κλάτενμπεργκ να μας πει κι αυτός τη γνώμη του;».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πυρά του Μελισσανίδη εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη, ο Μαρινάκης του απάντησε: «Μάλλον ξέχασες τον Κοντονή που έλεγε ότι δεν θα αρχίσει ο τελικός αν δεν αλλάξουν διαιτητές. Τότε προφανώς δεν έκανε παρέμβαση ο Υπουργός στον τελικό Ολυμπιακός - ΑΕΚ».