Ολυμπιακός: Κάτι τρέχει με Άλι Άβιλα Βέγκα!

Το όνομα του 19χρονου Μεξικανού επιθετικού δεν είναι άγνωστο στον Ολυμπιακό. Φαίνεται ότι υπάρχει… καπνός, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι συμπατριώτες του!

Ολυμπιακός: Κάτι τρέχει με Άλι Άβιλα Βέγκα!

Και δεύτερος Άβιλα στον Ολυμπιακό; Αυτό θα φανεί το καλοκαίρι… Οι Μεξικανοί πάντως υποστήριξαν χθες ότι οι Πειραιώτες παρακολουθούν σοβαρά την περίπτωση του 19χρονου επιθετικού Άλι Άβιλα Βέγκα, ο οποίος θεωρείται ένα από τα «διαμαντάκια» του ποδοσφαίρου της «χώρας των σομπρέρο» και βρίσκεται ήδη στην ατζέντα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Χθες οι Μεξικανοί έκαναν ειδική αναφορά σε Εσπανιόλ και Σπόρτινγκ Χιχόν.

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι ότι το όνομά του για τον Ολυμπιακό δεν ακούστηκε πρώτη φορά χθες. Πριν από το καλοκαίρι του 2022, ο Άλι Άβιλα εμφανιζόταν να βρίσκεται στα «ραντάρ» των Πειραιωτών και να τον περνούν οι αρμόδιοι από το απαιτούμενο «κόσκινο», έτσι ώστε να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν αξίζει να ασχοληθούν ή όχι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει… καπνός στα σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας στο Μεξικό. Το αν θα υπάρξει και… φωτιά ή τέλος πάντων αν θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός σε κάποια κίνηση ενόψει καλοκαιριού είναι κάτι που θα το δούμε τους επόμενους μήνες. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως που έρχονταν από την πατρίδα του Άβιλα ανέφεραν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι στη λίστα των ομάδων που σκοπεύουν να τον αγοράσουν. Το έχουν πάει δηλαδή ένα βήμα παραπέρα, καθώς το θεωρούν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός το έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση.

Εμείς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα περί πρόθεσης των Πειραιωτών να τον αγοράσουν, αλλά αυτό που μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι ο 19χρονος επιθετικός που ανήκει στη Μοντερέι (6 γκολ σε 30 ματς) και μετράει μεταξύ άλλων πέντε γκολ με τη φανέλα της Κ20 του Μεξικού δεν είναι καθόλου άγνωστος στο λιμάνι. Επίσης, οι Μεξικάνοι επισημαίνουν (σ.σ. και έχει ρεαλιστική βάση) ότι, αν και εφόσον ο Ολυμπιακός προχωρήσει στην απόκτησή του, το πλάνο είναι να δοθεί κάπου δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής, εν αντιθέσει με τις Εσπανιόλ και Χιχόν που θα τον ήθελαν από το καλοκαίρι να τον εντάξουν στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ