Ολυμπιακός: Το Ραμαζάνι και η διαχείριση του

Ξεκίνησε ο μήνας του Ραμαζανιού για τους Μουσουλμάνους και στον Ολυμπιακό έχουν λάβει τα μέτρα τους προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι ποδοσφαιριστές λόγω της αυστηρής νηστείας.

Ολυμπιακός: Το Ραμαζάνι και η διαχείριση του

Από την Τετάρτη (22/3) ξεκίνησε ο πιο σημαντικός μήνας του έτους για τους Μουσουλμάνους. Πρόκειται για το Ραμαζάνι, το οποίο ξεκίνησε από τις 22 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του οι πιστοί ακολουθούν πολύ αυστηρή νηστεία, αφού από την ανατολή του ηλίου έως και τη δύση του απαγορεύεται να φάνε. Από τη δύση του ηλίου και μετά επιτρέπεται να φάνε, αλλά απαγορεύεται το αλκοόλ και το χοιρινό κρέας.

Είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για τους Μουσουλμάνους, αλλά παράλληλα και αρκετά δύσκολος, αφού ο οργανισμός καταβάλλεται αρκετά λόγω της πολύ αυστηρής νηστείας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει αρκετά και τις ομάδες, αφού κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού επηρεάζονται αρκετά οι αθλητές.

Ενόψει της επανέναρξης των πρωταθλημάτων είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει και τον Ολυμπιακό, αφού στις τάξεις του υπάρχουν μουσουλμάνοι. Θυμίζουμε ότι και την περσινή σεζόν ο διατροφολόγος του Ολυμπιακού, ο Ερνάνι Γκόμες είχε λάβει τα μέτρα του γι' αυτές τις ημέρες. Φρόντιζε με τη δύση του ηλίου να δίνει συμπληρώματα στους παίκτες του Ολυμπιακού ακόμη και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Είναι ένα ζήτημα για το οποίο στον Ολυμπιακό ήδη έχουν λάβει τα μέτρα τους προκειμένου να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είναι λογικό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που επηρεάζονται και γι' αυτό έχουν φροντίσει οι ειδικοί έτσι ώστε να συμπληρώνουν τη διατροφή τους και να μην δημιουργείται πρόβλημα με την απόδοση τους.

Στον Ολυμπιακό οι Μουσουλμάνοι είναι οι Γιαν Εμβιλά, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Παπέ Σισέ, Ουσεϊνού Μπα και Ντιαντιέ Σαμασέκου