Η ίδια αφετηρία και οι διαφορετικές βάσεις του Αστέρα Τρίπολης και του Απόλλωνα Σμύρνης

Οι δύο ομάδες πριν τη χθεσινή (22/9) μεταξύ τους αναμέτρηση βρίσκονταν στην ίδια θέση της βαθμολογίας χωρίς πόντο, όμως η διαφορά τους ήταν εμφανέστατη.

Η ίδια αφετηρία και οι διαφορετικές βάσεις του Αστέρα Τρίπολης και του Απόλλωνα Σμύρνης

Εντάξει, δεν περιμέναμε το χθεσινό ματς για να καταλάβουμε ότι αγωνιστικά απέχουν έτη φωτός. Ο μεν Αστέρας Τρίπολης εδώ και χρόνια βάζει τα θεμέλια προκειμένου να συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, την ώρα που η ομάδα της Ριζούπολης δείχνει για μια ακόμη χρονιά να «ψάχνεται» στις πρώτες αγωνιστικές.

Οι «Αρκάδες» έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους από τους ευρωπαϊκούς τους αγώνες, εκεί όπου αποκλείστηκαν από τη Χιμπέρνιαν με αρκετή δόση ατυχίας. Στο πρωτάθλημα απλά ατύχησαν να δουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό να είναι οι τρεις πρώτοι αντίπαλοι στο πρόγραμμά τους. Όμως μια ματιά στους αγώνες τους με τους τρεις «μεγάλους» του πρωταθλήματος πείθει τον καθένα ότι σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να μην έχει βαθμό μέχρι την 4η αγωνιστική.

Έχασε τους δύο πρώτες αγώνες χάρη σε αμφισβητούμενα πέναλτι, ενώ ο Ολυμπιακός κατάφερε να «λυτρωθεί» απέναντί τους στο 92' με το γκολ του Νάτχο. Ήταν φυσικό και επόμενο λοιπόν, πριν από τη σέντρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης να φαντάζει φαβορί.

Και αυτό επειδή η ομάδα του Μοντεαγούδο ακόμα χτίζεται. Το καλοκαιρινό λάθος με την πρόσληψη του Βαλεριέν Ισμαέλ και τη μετέπειτα απόλυσή του η ομάδα το πληρώνει στην εκκίνησή της στο πρωτάθλημα. Και όπως φαίνεται θα χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο προκειμένου να μπορέσει να πατήσει στα πόδια της και να διεκδικήσει τη σωτηρία της. Ακατόρθωτο δεν είναι, δύσκολο όμως θα γίνει εφόσον δεν καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε.

Με τα παραπάνω δεδομένα οι δύο χθεσινοί αντίπαλοι αν και ξεκίνησαν από το μηδέν, δεν είχαν τις ίδιες πιθανότητες να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα. Και μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, απλά συνέβη το φυσιολογικό. Ο Αστέρας πήρε εύκολα τους τρεις πρώτους του βαθμούς...